Steve Jobs’un annesi Hıristiyan babası Müslüman.

Annesinin babası kızının Müslüman birisiyle evlenmesini istemediği için Jobs’u evlatlık vermişlerdir.  Annesinin babası katı bir Katolik olduğu için Steve doğunca hemen boşanmak zorunda kalmışlar ve Jobs’u evlatlık vermişler. Steve jobs’un biyolojik babası JANDALİ hiç görüşmediği oğlunun hastalığını öğrendiğinde birkaç geçmiş olsun mesajı atmış ama karşılık alıp almadığı bilinmiyor fakat ölmeden 6 hafta önce babasına teşekkürler mesajı gönderdiği söyleniyor. Babası Steve jobs'un başarısından kendine pay çıkaramam demiştir ama çocuklarıyla yaşadığı soğuk ilişkinin kendisi için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu da belirtmiştir. Babası olduğu gerçeğini onun başarısı üzerinden prim yapıyormuş gibi gözükmemek için sakladığı ifade edilmiştir. Jandali, Jobs’un babası olduğunu Jobs ölmeden 6 yıl önce öğrenmiştir. Ne tuhaftır ki Jobs 2005 yılında Stanford Üniversitesi'ndeki mezuniyet konuşmasında yaşam, ölüm ve evlatlık verilme ile ilgili bir konuşma yapmış ve babası da bunu dinlemiştir. O konuşmada Jobs annesinin üniversite mezunu bir insan olarak kendi çocuğunu da üniversite mezunu bir aileye vermek konusunda ısrarlı olduğunu ve sonunda liseden terk bir makinist adam ve üniversite mezunu olmayan kadın tarafından evlatlık edinildiğini anlatmıştır. Bu konuşmada babasından hiç bahsetmemiştir.

Steve Jobs

Jandali ve Simpson babasının ölümünden sonra tekrar evlendi ve kızları Mona Simpson dünyaya geldi. Steve jobs'un da 3 çocuğu var ama evlilik dışı doğmuş bir kızı da olduğu söyleniyor. 2004 yılında kanser tedavisi görmeye başladı 2009 yılında karaciğer nakli yapıldı. 5 Ekim 2011 de ailesi tarafından öldü açıklaması yapıldı. Kardeşi Mona, Steve'in son sözlerinin “oh wow oh wow oh wow” olduğunu söyledi. Kardeşi Mona Simpson the Lost Father yani kayıp baba adlı bir roman yazdı. Jandali bu roman hakkında bu ödemem gereken bir cezaydı onu hiç görmesem de onu çok seviyorum dedi. Ve Steve’in anne babası ikinci kez evlendikten sonra babası batmakta olan bir lokantayı alıp kar ettirip sattıktan sonra Los Angeles’ta bir kumarhane işletmeye başladı. Jobs'ın dünyayı değiştirecek sözleri; "En zengin adam olmak bana bir şey ifade etmiyor. Geceleri yatmadan önce harika bir şey yaptığınızı bilmek işte bu benim için çok şey ifade eder."

İster kader deyin ister karma bir şeye güvenmelisiniz. Bu yaklaşım beni hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı hayatımın değişmesi buna bağlıydı. Şimdi gelelim aile sistemi açısından bakmaya istenmeyen ve evlatlık verilen bir çocuğa yaşadıkları motive etmiş, mağduru oynamamış ve dünyanın en çok konuşulan ismi olmuştur Apple’ı icat ederek ancak pankreas kanserinden ve karaciğer yetmezliğinden ölmesi Steve’in her ne kadar başarılı olsa da gizli ve büyük bir öfkesi olduğu özellikle anneye karşı çünkü karaciğer dişil organımızdır aynı zamanda pankreas ailede yaşanan yüz kızartıcı davranışların sonucudur diyebiliriz...

Dedenin düşünceleri ve muhafazakarlığı ve Katolik mezhebinin sert ve katı yasaları yüzünden Jobs’un maruz kaldığı hayat sizce de ailenin tutumundan kaynaklı olabilir mi? Steve annesini ve babasını kabulde kalsa dedeye karşı yargısız yaklaşabilse ve kaderine razı olsa ki kolay değil, acaba hastalıklar gelir miydi? bilemiyoruz. Peki Mona’nın kayıp baba adlı roman yazmasına ne dersiniz? Naçizane sistemin işleyişi üzerine yazmak istedim.

Sistem dediğim aile sistemi artık biliyorsunuz.. Sistemimiz şifalanarak büyüsün