Sizce Marilyn Monroe neden öldürüldü ya da neden öldü?

Biraz bu konudan bahsetmek isterim... Doğmadan önce babası annesini terk etti ve Marilyn Monroe yetimhanelerde büyümek zorunda kaldı. Pek çok kez cinsel istismara maruz kaldı. Kaçış olarak gördüğü evliliklerde aradığını bulamadı. 20. yüzyılın en ünlü sinema yıldızı ve seks sembollerinden biriydi ama annesi şizofren hastalığı yüzünden sürekli hastaneye kaldırılıyordu. Dayısı akıl hastasıydı ve anne tarafında şizofren gibi hastalıklar yaşanıyordu. 9 yaşındayken koruyucu ailenin tacizine uğramıştı. Çocukluğunun çoğunu koruyucu aile evlerinde ve yetimhanelerde geçirdi.

Monroe’nin sıkıntılı özel hayatı çok dikkat çekti madde bağımlılığı depresyon ve anksiyete ile mücadele etti. Annesi şizofreni yüzünden sürekli hastaneye kaldırılırdı hatta Monroe’nin babasının ilk eşinden mi yoksa ikinci eşinden mi olduğundan hep tereddütle bahsederdi.

Şizofreni nedeniyle akıl hastanesinde yatırılması sonucu annesinin çok yakın arkadaşı evine almış fakat kocası Monroe’ye cinsel tacizde bulununca yine yetimhaneye gönderilmiştir. Daha sonra kocası Arthur Miller'ın yazdığı Misfits filminde çocukluk idolü Clark Gable ile başrolde oynadı fakat film boyunca Monroe’nin fiziksel ve psikolojik sorunları alkol ve reçeteli hap bağımlılığı sete sürekli geç gelmesi, hastaneye yatırılması seyircinin dikkatini çekti ve hasılat yapamadı. Filmden sonra Arthur Miller’dan boşandı ve depresyon sebebiyle psikiyatri kliniğine yattı.

1962 yılında SOMETHİNGS GOT TO GİVE adlı filmde oynadığı süre boyunca sürekli hasta olduğunu iddia ederek sete az gelmesi ve onun yerine Kennedy'nin doğum günü için şarkı söylemeye gitmesi üzerine fox şirketi tarafından işten kovuldu. Filmin devamı için kendisiyle yeniden kontrat yapıldı fakat filmin çekimleri başlamadan önce yüksek dozda sakinleştirici alarak hayata veda etti. Ölümünün ardından yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebi yüksek dozda barbitürat alımı sonucu muhtemel intihar olarak ilan edilmesine karşın olay yerindeki delil yetersizliği ve alınan dokuların daha sonradan kaybolması, başta yardımcısı Murray olmak üzere görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri sonucu ölüm sebebinin cinayet olduğuna ve politik sebeplerle CIA, mafya ve Kennedy ailesinin buna sebep olduklarına dair tam olarak kanıtlanamamıştır ve bunun üzerine birçok komplo teorisi ortaya atılmıştır.

Şimdi aile sistemi olarak baktığımda Monroe’nin anne tarafı şizofreni ve akıl hastalıklarıyla mücadele ederken o hep yetimhanelerde ve koruyucu ailelerde cinsel istismara uğrayarak büyümüştür. Aile sisteminde şizofreni varsa sistemde işlenmiş bir cinayet var ama cezası çekilmemiş üstü kapatılmış, gizlenmiş bir durum olduğundan bahsedilir.

Monroe'nin anne tarafında muhtemeldir ki cinayet var ve bu yüzden anne şizofreni oldu ve yine fark edilmedi. Bu sefer Monroe’ye cinayet olarak intikal etti. Yani kısaca sistem ilk önce uyarı verir ilk önce düşünsel olarak gelir sonra bedene iner ve eğer yine fark edilmezse o zaman harekete geçer. Yine fark edilmezse bu uygulamalar daha da şiddeti arttırılarak devam eder. Tıpkı Monroe’nin hayatında gördüğümüz gibi…

Eğer Aile sisteminizde yaşanan olayların perde arkasına bakabilirsek görünenin arkasında anlamlı şeyler bulma şansımız da olabiliyor. Bazen sadece anladığımızda ve fark ettiğimizde dahi olayın etkisi azalıp yok olabiliyor. Ama büyük resme bakacak olursak yaşanan olaylara aile dizimi çalışmasıyla bakabilmek kişiyi ve sistemini daha kolay ve hızlı şifalandırabiliyor…

Hepinize farkındalığı bol ve zorun kolaylıkla halledilebildiği günler dilerim…