Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun yayınladığı 7. Dönem toplu sözleşme metninde, daha önce üzerinde uzlaşılan 50 maddeye ilave olarak, oransal zamlar hariç 5 yeni madde bulunmaktadır.

Bu köşede geçen hafta yayınlanan yazıda, toplu sözleşmede uzlaşılan 50 maddeden yeni değişiklikler getirenler tek tek açıklanmıştı. https://www.elipshaber.com/toplu-sozlesmeden-mudur-ve-muhendislere-ek-odeme-cikti

3 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazetede ise 5 yeni düzenleme yer almaktadır. Bu 5 konudan 2’si hakkında çalışma yapılması kararı alınmıştır.

Çalışma yapılması kararı alınan iki konu şu şekildedir:

“Yiyecek yardımı- Madde  58- (1) 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinin güncel koşullar çerçevesinde gözden geçirilmesine yönelik 2024 yılı içerisinde çalışma yapılacaktır.”

“Harcırah- Madde 59- (1) Yılı merkezi yönetim bütçe kanununa bağlı (H) Cetvelinde yer alan gündelik tutarlarının güncel koşullar çerçevesinde yeniden belirlenmesine yönelik çalışma yapılacaktır.”

Veteriner hekimlerin ek ödemeleri artırılmıştır

Veteriner hekim kadro ve pozisyonlarında bulunanların ek ödemeleri 10 puan artırılmıştır. Bu sayede maaşları 699 lira 53 kuruş artacaktır.

Sözleşmeli peyzaj ve iç mimarların ek ödemeleri artacak

Peyzaj mimarı ve iç mimar ünvanlı sözleşmeli personele, fiilen çalıştıkları her gün için 251 lira 83 kuruş ek ücret ödemesi yapılacak. Bu ödeme üç ayda 5 bin 36 lira 63 kuruşu aşamayacak.

Engellerin sıra tahsisli konutlarda oturma süresi uzatıldı

Sıra tahsisli konutlara ilişkin belirlenen beş yıllık oturma süresi engelli kamu görevlileri için 6 yıl olarak uygulanacak.

Toplu Sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek

Sendikalı çalışanlar için geçerli Toplu Sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. İkramiye tutarı aylık 360,08 liradan 520,60 liraya yükseltilecek, 6 aylık zam dönemlerinde aynı oranda artırılacak.

Büro Hizmet kolu bazında yapılan değişiklikler ise şu şekildedir:

İcra memurlarının özel hizmet tazminatı 5 puan arttırılmıştır.

İl nüfus ve vatandaşlık müdürlerinin ek ödemesi 5 puan artırılmıştır.

Vergi Dairesi müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlükleri personelinden fazla çalışma ücreti verilebilecek personel sayısı taşra teşkilatında görev yapan toplam personel sayısının %20'sini geçemiyordu. Bu oran yüzde 25 olmuştur.

KYK’ya bağlı yurtlar ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli için fazla çalışma ücreti, bütçe kanunu ile belirlenen fazla çalışma ücretinin 4 katını aşmamak kaydıyla belirlenebiliyordu. 5 katı olmuştur.

Yurt personelinin tazminatı 5 puan artırılmıştır

Emniyet ve MSB sivil personeli için verilen fazla çalışma ücreti, bütçe kanunu ile belirlenen fazla çalışma ücretinin 3 katını aşamayacaktır. Daha önce 3 katı idi.

Valilik ve kaymakamlık personelinden mesai saatleri dışında fazla çalışanlara fazla çalışma ücreti imkanı getirilmiştir. Göç İdaresi Başkanlığında geri gönderme merkezlerinde çalışanlara fazla çalışma ücreti imkanı getirilmiştir.