“Bert Hellinger” yani aile diziminin duayeni der ki kürtaj CİNAYETTİR…
Genelde bizler kadınlar ve erkekler olarak kürtajları unutur hatta gizleriz. Yok sayarız, olmamış gibi yaparız. Ama aile sistemi anne rahmine düşen her tohumu birey sayar ve ailede mutlaka yeri olduğunu söyler…
Aile sıra düzenini bozan en önemli unsurlardan biri kürtajlardır çünkü unutulduğu ya da yok sayıldığı için ailede yer verilmez. Oysaki bir sinema salonunun koltugu gibidir kürtajın ailedeki yeri, o bilet alındı ve o koltuk sadece sana ait gibi…
Eğer iki kürtajın var ve 2 çocuğun hayattaysa doğru olan 4 çocuğum var ve ikisi hayatta diyebilmektir. Kürtajlar annenin bedeninde yapıldığı için anneyi bilinçaltı anlamında çok olumsuz etkileyen bir uygulamadır. Bazen seanslarda gördüğüm anne kürtajdan sonra öyle ağır bir suçluluk duygusu duyuyor ki bazen donup kalabiliyor ve sonra gelene sevgisini aktaramıyor. Nesiller boyu devam eden bir sevgisizlik söz konusu olabiliyor.
Kürtajlardan sonra evlilikler sınava tabi tutulur devam mı? tamam mı? gibi… Çünkü kürtaj bir anlamdan seni sevmiyorum, çocuğunu öldürdüm de demek olabiliyor. Kadın ve erkeğin biraraya gelmesinde üreme isteği vardır ve bunu bilerek birlikte olunmalıdır. Yani hamile kalma ihtimali olabileceği ve kürtajın hem kendisine hemde sonra gelecekleri negatif olarak etkileyebileceği unutulmamalıdır.
Erkekler zannediyorlar ki hadise bedenlerinde gerçekleşmediği için onları ilgilendirmiyor, üzgünüm ama tabiki ilgilendirir... Olmuş bişeyi olmamış gibi göstermek ne acı değilmi? O yüzden kürtajla aldırdığımız çocukla barışmamız ve onu kabul etmemiz ve sıra düzenine almamız yani aileye dahil etmemiz ve onu onurlandırmamız çok önemli.
Kürtajın etkilerinden kendimizi arındırmamız geleceğe güvenle ilerleyebilmek adına, çocuklarımız adına önemli. Çünkü sonrasında gelen çocuk hiperaktive olabiliyor. Suçluluk duygusuyla yaşamak zorunda kalabiliyor. Çift kişilik yiyebiliyor (abi veya ablanın yerinede yer) ya da en önemlisi kürtajdan sonra gelen öncesinin ölümüne kendini borçlu hisseder. Çünkü o doğsaydı ben dogmayacaktım der ve ona ödeyemediği borcunu bankalara ve çevresine yaparak ödemeye çalışır… Çünkü kardeşine olan borcunu ödeyemez ama bankaya borcunu ödediğinde ferahlar ve rahatlar ama yeni borçlar aramaya devam eder… Sizde aile sisteminizde, sizden önce ve sonra kürtajlar var mı? veya sizin var ve unuttunuz mu? bu yazımdan sonra düşünün bakalım… Aie dizimi çalışmalarında kürtaj konusuna çok önem veririm ve bazen tek seans ölen veya kürtaj edilen kardeşler için yapılır…
Farkındalığı bol günler dilerim.