Ankara’da CHP ve İYİ Parti’den ayrılacak bir grubun liberal-demokrat bir merkez partisi kurmak için harekete geçtikleri konuşuluyor. 

İYİ Parti ve CHP ittifakından yola çıkan bir gurup siyasetçi Kurbun Bayramı boyunca görüşmeler yürüttü.  İYİ Parti’den “tasfiye edildiklerini” düşünen grup ile CHP’de Genel Başkan değişikliğinden umudu kesen CHP’liler bayaram süresince görüşürek yeni bir parti kurulmasında görüş birliğine vardı. 
Yapılan görüşmelerde “liberal, demokrat, özgürlükçü, Atatürkçü, makul çoğunluğa hitap eden” bir merkez partinin Türkiye’de siyasi dengeleri değiştireceği görüşü benimsendi. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülük ettiği “CHP’de değişim”  hareketini destekleyen CHP’liler, İmamoğlu’nun kongre süresinde partide istediği değişikliği sağlayacak bir gücü bulunmadığını fark ettti. 

Önder Sav devrede 

Kongre sürecinin başlamasıyla bazı CHP’liler eski genel sekreterlerden ve bir dönem partinin etkili ismi Önder Sav ile görüşmeye başladı. Kurultay  sürecinde nasıl bir yol izleyeceklerini Önder Sav’a ileten partililerin, “tüzük gayet açık. Kurultay kararı alınmasından sonra oluğunüstü kurultay isteyemezsiniz* yanıtını aldığı ifade ediliyor. 

Bu arada İYİ Parti’de  Ekrem İmamoğlu’na yakın olan bir grup ile CHP’de İmamoğlu’nun genel başkanlığını isteyenler Ankara’da görüşerek ortak hareket etme kararı aldı. Bu karardan sonra yeni bir parti kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi. 
Bir grup CHP’linin de daha önce CHP ile birleşme kararı alan SHP’yi (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) açmaya hazırlındığını cuma günü bu köşede yazmıştım. Anlaşılan Ankara’de sadece havalar değil siyaset de giderek ısınacak.