Okulların açılmasıyla birlikte velilerimizin bazı şikayet ve taleplerini gözlemliyoruz. Amacımız tabi ki, daha iyisine ulaşabilmek. 
Okullar açıldı ama en önemli gündemlerden bir tanesi: okul kantin fiyatları. Fiyatların pahalı olması velileri kara kara düşündürüyor. Özellikle öğle arasında okulda olan öğrenciler, kantine uğramadan edemiyor. Sabah doyurucu bir kahvaltı yapsalar dahi - ki bir çoğu yapamıyor- öğle saatinde normal olarak acıkıyorlar. Ancak, tost, su, meyve suyu normal piyasanın çok üzerinde. Keşke okulda beslenme takviyesi olsa diye veliler talepte bulunuyor. Kantin fiyatları da biraz düşürülmeli. Sonuçta kantinler, çocuklarımızın hizmetinde. Bu konuya yetkililer bir çözüm üretmeli. 

**

Diğer bir konu, takviye ders kitapları. Ders kitapları çocuklara ücretsiz dağıtılıyor ancak bir çok okul ek kaynak talep ediyor. Sorular, tekrarlar, pekiştirmeler için ek kaynaklara ihtiyaç duyuluyor. Bir çok velinin de alım gücü bulunmuyor. Ek kaynaklar da ateş pahası. Okulda ücretsiz verilen kitapların içeriği daha dolu hale getirilirse bu ihtiyaç kısmen azalır. İçerik açısından daha profesyonelce hazırlanan ders kitaplarının yanında ücretsiz soru bankaları da çocukların başarısına katkı sunabilir. Böylelikle veliler de kısmen rahatlamış olurlar.

**

Çocuklar, bursluluk sınavına giriyor ve ekonomik durumu iyi olmayan ve sınavda başarılı olan öğrenciler her ay  burs alıyorlar. Bu çok güzel bir uygulama. Başarılı ve ekonomik yetersizliği olan öğrencilere ekstra takviyelere ihtiyaç var. Burs oranlarına beslenme veya eğitim, kırtasiye desteği adı altında ek ödemeler getirilmelidir. Enflasyon, kantin, servis ücretlerine göre burs oranları düşük kalıyor. Eskiden bir aylık burs ile kısa mesafe servis ücreti ödenirken, şimdi bu miktar çok aşağılarda kaldı. 

**

Servis ücretleri ve servis ile ilgili yaşanılan problemler konusunda da, doğrudan bir muhatap bulunamadığına dair de şikayetler geliyor. Okul servislerini takip eden, şikayetleri dinleyen, gerekli ceza ve yaptırım işlemlerini yapan kurul veya komisyonlar daha etkin olmalı...

Bu talepleri iletmek de bizim görevimiz. Kalın sağlıcakla.

Mustafa Taşkın