Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere mülakat yapılacağını duyurdu... Öğretmenler tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde öğretmen adaylarına mülakat yapılacağını duyurdu. Açıklama esnasında da 'inançlı birisi olduğunu, mülakatın 45 dakika olacağını ve kimseye haksızlık yapılmayacağını' söyledi.

Mülakat varsa haksızlık vardır

Bakan Tekin'e hatırlatmak isteriz ki mülakat varsa haksızlık vardır. Zira Milli Eğitim Bakanlığı daha önce öğretmen adaylarına mülakat yapmış ve çok fazla haksızlık yapıldığı da hep beraber gözlemlemiştik. Daha sonra Bakanlık mülakat yapmaktan vazgeçmiş ve adaylara KPSS puanının aynısını vermeye karar vermişti. 

Cumhurbaşkanı da mülakat kalkacak demişti

Genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülakatların kaldırılacağını bir seçim vaadi olarak kamuoyuna duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı'nın sözünden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı mülakat yapılmaksızın personel alımı yapmıştı. Sağlık Bakanlığı da yıllardır personel alımı yaparken, mülakat olmadan sadece KPSS puanı ile atamaları gerçekleştiriyor.

Kamuya alımlar sadece KPSS puanı ile yapılırken, öğretmen adayları KPSS sınavının dışında iki büyük sınava daha giriyor. 

Eğitim Bilimleri Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, toplamda 3 büyük sınava giren öğretmen adaylarına bir de mülakat yapmak haksızlıktır.

Mülakatta bir adayın bir puanı dahi kırılsa, yüzlerce kişinin gerisine düşme ihtimali var. Milli Eğitim Bakanlığı, bu haksız uygulamayı başlatmadan, son vermeli... Tüm adayların ortak dileğinin bu yönde olduğunu görüyoruz.