Dünya İşçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs, çoğu ülkede resmi tatil edilmiştir. Türkiye’de de 27 Mayıs 2009 yılından bu yana 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü”  resmi tatil olarak kabul edilmiştir.  
AKP iktidarı 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan etmesine etti, ancak 1 Mayıs’ın anlamını hiçbir zaman kavrayamadı.  1 Mayıs’ı pikniğe gidilen bir tatil gününden ibaret gördü. Taksim Meydanı yıllardır işçilere yasak. Sendikaların ve işçilerin Taksim Anıtına çelek koyması dahi polis müdahaleleriyle engelleniyor.
AKP’nin 1 Mayıs algısı,  piknik yapılan bir “tatil” gününden öteye geçemiyor. Oysaki 1 Mayıs’ı anlamlı kılan işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin insanca yaşama hakları için dayanışma ve mücadele etme haklarının simgesidir.  1 Mayıs’ı hak mücadelesinden kopartarak, bir tatil gününe indirgemek kabul edilemez.
1 Mayıs İşçilerin, yoksulluğa, pahalılığa, güvencesiz çalıştırılmaya, kayıt dışılığa, taşeronlaştırmaya, düşük ücrete, cinsiyet ayrımcılığına, vergi adaletsizliğine ve sendikasızlaştırmaya karşı insanca yaşam mücadelesidir.
İşçiye, emekçiye insanca yaşama koşullarını sağlamadıktan sonra “1 Mayıs”ı tatil ilan etmenin bir anlamı yoktur. İşçi ve emekçiler insanca yaşam koşullarına erişmedikçe bu mücadele devam edecektir. İşçi ve emekçinin sömürüldüğü her gün 1 Mayıs’tır.
Türk –İş mart ayı dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı verilerine açıkladı… Açlık Sınırı 9.591 TL, Yoksulluk Sınırı 31.241 TL
 
Peki, asgari ücret ne kadar?
Asgari ücret net 8.506 TL
 
En düşük emekli maaşı ne kadar?
En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL…
 
TÜİK verilerine göre enflasyon oranı yüzde 70,20, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre enflasyon oranı 112,51…
 
Çarşı pazarda günlük fiyat artışlarının hızına erişilemiyor. Dar gelirli ve sabit gelirli vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. İşçi ve emekçi kölelik ücretiyle yaşam mücadelesi veriyor.
 
Tüm bu şartlar altında AKP iktidarı 700 bin kamu işçisine 12 bin TL tavan ücret ile ilk altı ay için yüzde 40 zam teklif ediyor. Teklif edilen zam oranı TÜİK’in açıkladığı yüzde 70’lik enflasyon oranının yanına dahi yaklaşmıyor.
 
İşçi ve emekçinin bu düzen böyle gitmez demesine sayılı günler kaldı.
Bu bozuk düzen değişecek, Millet ittifakı iktidarında işçi ve emekçilerin haklarının alınacağı günler yakındır.
Geliyor gelmekte olan.
1 Mayıs, birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun.
Yaşasın 1 Mayıs