9 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğe göre memurlardan ve sözleşmeli personelden alınacak asgari yemek bedelleri yüzde 102 oranında artırıldı

Kamu kurumlarında, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerine göre yemek servisi hizmeti verilmektedir. Yönetmelik gereğince yemek servisi, yiyecek yardımından faydalanabilecek personel sayısının asgari 50 olması ve yemekhane için elverişli yer bulunması şartıyla atamaya yetkili amirin onayı ile kurulabilmektedir (Madde 5)

Yemek servisi kurulan kamu kurumlarında giderlerin ne kadarının Devlet bütçesinden ne kadarının ise kamu personelinden alınacağı yönetmeliğin 4. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yemek giderlerinin üçte ikisi Devlet bütçesinden, diğer illerde ise yarısı Devlet bütçesinden karşılanmaktadır. Kalan giderler ise hizmetten yararlanan kamu personelinden alınmaktadır.

Memurlardan alınacak katkı payları yüzde 102 oranında artırıldı

Kamu personelinden alınacak katkı payları ise her yıl yayımlanan Tebliğ ile belirlenmektedir. 2024 yılı Tebliğine göre yemek için alınacak katkı bedelleri yüzde 102 oranında artırılmıştır.

İşte 2024 yılında ek göstergelerine ve brüt sözleşme ücretlerine göre kamu personelinden alınacak yemek katkı bedelleri