Heyecanlıyız… 10 Haziran’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. 18 yıllık bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ni yeniden ülkemizde, İstanbul’umuzda ağırlayacağız. 2004-2005 sezonunda Liverpool ile Milan arasında oynanan final müsabakasına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 2020-21 sezonunda yine ev sahibi olmaya hak kazanmıştı. Fakat covid-19 karantina dönemi sebebiyle final İstanbul'dan alınmış ve Porto'ya verilmişti. Yıllar sonra bu heyecanı Manchester City ve Inter ile yaşayacağız. Tahminleri yanıltacak heyecanlı yarı finaller izledik. Bu yılki finalde, tahmin edemediğimiz ya da finale çıkacağına ihtimal vermediğimiz fakat yarı finalde oynadıkları oyunla bu kupanın favorisi olduklarını gösteren iki takım kaldı. 10 Haziran’da bu iki takımın müthiş mücadelesine ev sahipliği yapıyoruz. Favorinin olmadığı bu dev maçın tahminlerini şimdiden alabiliriz. Sizce bu yıl ki kupanın sahibi kim olacak?

Şampiyonlar Liginde ilk finalist Inter oldu. Yarı final mücadelesinde Milan’ı toplamda 3-0’lık skorla eleyerek İstanbul biletini Inter cebine koydu. Milan finali hak edecek bir oyun oynamadı. Inter Milan’ı çok rahat bir şekilde geçti. Inter’in finaldeki rakibi, Real Madrid’i yenerek 4-0 bir skorla Manchester City oldu.

Inter kupanın kulpunu tuttu

Milan, maçın genelinde çok varlık gösteremedi. Diazla maçın başında buldukları ve Leao ile ilk yarının sonuna doğru etkili geldikleri pozisyon dışında akıllarda kalan pozisyonları yoktu. Ceza sahasına gönderilen ortalarda isabet bulamadılar. Giroud ile topu buluşturmakta güçlük çektiler. Yedek kulübesinde de maçı çevirmeye yönelik, oyuna doğrudan etki edecek oyuncuları yoktu. Pioli daha golü bulmadan savunmaya dayalı değişikliğe yöneldi, hücuma dayalı değişiklik için hamleyi geç, hatta golü yedikten sonra yaptı. Pioli takımı henüz gol bulamamışken ve pozisyon üretmekte bu kadar zorlanırken ilginç bir şekilde "önce gol yememek" dedi ve savunma değişikliği yaptı. Önce gol bulmak için hamle yapmalıydı çünkü zaman daralmış ve en az 2 gole ihtiyacı vardı. Yani Pioli yanlış tercihlerde bulundu ve Milan finali hak edecek bir oyun oynamadı.

Inter belki çok net pozisyon bulamadı ama kalesinde pozisyon da vermedi. Martinez, Inter adına sahanın en iyilerindendi. Kaleyi fazla yokladı, çok iyi oynadı. İnzaghi'nin Lukaku hamlesi Inter'in vitesi arttırmasına sebep oldu. Lukaku'nun da oyuna girmesiyle Inter biraz daha canlandı ve bu ikilinin iş birliğiyle golü bulup, turun kapısını açtı. Martinez-Lukaku ikilisinin goldeki anlaşması görülmeye değerdi. Milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ve arkadaşları iki maçta da finali hak ettiğini gösterdi ve İstanbul'daki final için rakibini beklemeye koyuldu.

Inter kazanırsa Hakan Çalhanoğlu Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ilk Türk futbolcu olacak

10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak dev finalde Manchester City ve Inter karşı karşıya gelecek. Finalde Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ve milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu kozlarını paylaşacak ve ilk kez bu dev kupayı kazanmanın mücadelesini verecek.

Inter’in rakibi Manchester City oldu

UEFA Şampiyonlar yarı final rövanş maçında Manchester City ve Real Madrid kozlarını paylaştı. Manchester City ve Real Madrid karşılaşmasında şaşırtıcı bir sonuç izledik. City maçı 4-0 kazanarak finalde Inter’in rakibi olmayı başardı. Bernardo Silva’nın ilk yarıda attığı 2 golle 2.yarıda Eder Militao’nun kendi kalesine attığı 90+1’de de Julian Alvarez’in attığı eklenince Guardiola’nın takımı fark yaptı. Real Madrid maçın ilk 15-20 dakikası aktifti fakat geri kalan sürede oyunun içinde kalmayı başaramadı. City kazanmayı sonuna kadar hak etti. 

City intikamını aldı

İspanya’daki ilk maçta Real Madrid 1-1 eşitlik sağlamıştı. Real Madrid’in son ana kadar maçı döndürmesini hepimiz bekliyorduk. Fakat City büyük bir fark attı. City, bu maçta 1-1’in rövanşını Real Madrid’i kendi sahasında 4-0 yenerek intikamını almış oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselerek Inter ile eşleşti.

10 Haziran’da İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak final mücadelesini izleyeceğiz. İstanbul’da 2005 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi final tarihinin belki de en iyi finali olmuştu. O günde bir İtalyan takımı ve İngiliz takımı karşı karşıya gelmişti.

Bu kez de Inter ve Manchester City karşı karşıya gelecek. Inter’in City karşısında finalde ne kadar şansı var tartışılır. Tahminimce bu kupayı City neredeyse %60-65 ihtimalle alır.  Bakalım 10 Haziran’daki hikâye nasıl yazılacak?