AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Deprem, yerin 7 km derinlinliğinde gerçekleşti. 

Bilecik'te çöplükte çıkan yangın söndürüldü Bilecik'te çöplükte çıkan yangın söndürüldü

Kahramanmaraş Valiliği: Şuan itibari ile olumsuz bir durum yok

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya hesabından depreme ilişkin paylaşım yaptı. Ünlüer'in paylaşımı şöyle:

Pazarcık ilçemizde  5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.

Belediye Başkanı Fırat Görgel: Olumsuz bir ihbar yok

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz bir ihbarın olmadığına dikkat çekti.

Görgel'in paylaşımı şöyle:

Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar yok. Rabbim beterinden korusun.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da sosyal medya hesabından depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:

Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Depremi AFAD duyurdu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri yer aldı.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ilgili kurumların saha taramalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarını sürdürdüğünü belirten Yılmaz, "Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadesini kullandı.

Deprem anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kaynak: Haber Merkezi