Fenerbahçeli futbolcular Galatasaray’ı alkışlayacak mı? Başkanlar buluşacak mı? Lig’deki ikincilik mücadelesi ne olacak? Dün akşam bu soruların cevabını aldık.

Şampiyon Galatasaray sezonun son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını resmi olarak noktaladı. Lig’i Şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray’ın kutlamaları tüm gece sürdü.

Fenerbahçe taraftarı isyan halinde. Galatasaray Ligi 8 puan farkla kapattı. Fenerbahçe’yi 3.sıraya itti desek yanlış olmaz. Kupa öncesi Fenerbahçe’de herkes düşüşte. Valencia gol kralı oldu fakat ligin en değerli oyuncusu Icardi oldu.

Beşiktaş ve Galatasaray önümüzdeki sezon Lig’e hazır başlarken Fenerbahçe ve Trabzonspor soru işaretleriyle dolu başlayacak. Fenerbahçe inkar edilemeyeceği üzere başarısız bir sezon geçirdi.

Fenerbahçe Jesus ile devam etmeli mi?

Fenerbahçe’nin en büyük gündemi şu an Jesus. Sözleşmesi bitecek olan teknik direktör Fenerbahçe’de kalmaya devam edecek mi? Fenerbahçe kupayı alamadığı teknik direktörü gönderir. Bu konuda eminim ki hem fikiriz. Ali Koç 5 yıllık sürede Fenerbahçelilerin gurur duyacağı bir takım olacaklarını söylemişti. Fakat Jesus’da Ali Koç’ta bu konuda sınıfta kaldı. Taraftar çok gergin ve umutsuz. Senelerdir şampiyonluk özlemi çeken taraftar Aziz Yıldırım dönemini özlüyor. Bu durum da Jesus, Ziraat Türkiye Kupasını alamazsa gitmeli. Arda Güler’e bel bağlamış bir teknik direktörün kalması ne kadar doğru tartışılır. İstikrar önemli. Jesus haftalardır hata yapıyor ve bunu gören Ali Koç’un kendine öz eleştiri yapması gerekiyor. Fenerbahçe Jesus ile devam etmeyecektir. Ben olsam yarın teşekkür ederim. Kupa finalinde daha çok şansım olur. Ama tüm faturayı ona yıkmak da haksızlık olur. Israr, 6-0'ı da yaşatacaktır. Kupa maçına yüksek prim şarttır artık.

Cumhuriyetimizin 100.yılında 23. Kupasını aldı

Galatasaray evinde çok rahattı. Cumhuriyetimizin 100.yılında 23. Kupasını aldı. Kazanacağını biliyordu. Şampiyonluğunu garantileyen takımlar ertesi hafta genelde puan kaybı yaşar ama Galatasaray şampiyon olmanın verdiği rehavete kapılmadı. Çünkü bu maçın onlar için özel bir yeri vardı ve sezonu derbi galibiyetiyle bitirip şampiyonluk kutlamalarına sevinci iki katına çıkararak girmek istediler. Bu rahatlık Fenerbahçe için avantaj olabilirdi fakat değerlendiremedi. Futbol acımasız bir oyun. Son maçı kaybedersen başarısızsındır.  Zaniolo’nun 28 ve 79. Dakikasında, Icardi’nin 71. Dakikadaki golü izleyenleri şaşırtmadı. Galatasaray bu motivasyonla uzun süre iyi gidecek gibi duruyor.

Son hafta Beşiktaş Konya ile oynayacak ve yenerse 2. Olacak. Aslında 3 takımda başarılı fakat Lider Galatasaray zirveyi kimseye bırakmıyor.

Galatasaray bu sezon iki Fenerbahçe maçını da hem futbol hem de skor olarak eze eze yendi. Kabul, Galatasaray daha kaliteli isimlerden kurulu ama bu kadar bariz futbol farkı kabul edilemez. Jesus, Okan Buruk'un 3 tane 45 dakikadaki (iki 45 Kadıköy, bir 45 son maç) direkt oyununa da bu maçın son devresindeki ön alan presi oyununa da cevap veremedi. Galatasaray, sadece derbilerdeki müthiş sonuçları ile şampiyonluğu tam anlamıyla pozitif yönde süsledi. Taç giyme törenine böyle bir zafer yakışırdı.

Bakalım en son finalde neler olacak? Fenerbahçe mi ikinci sırada kalacak Beşiktaş mı?