Binlerce yıllık bir gelenek olan “evlilik” günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Her yıl binlerce çift imza atarak hayatını birleştiriyor ve hayat yolculuğuna beraber adım atıyor.

Geleneksel toplumlardan biri olarak bizler de evlilik kurumuna karşı son derece saygılıyız. Duyulan saygı ve yüklenen anlam nispetince de ağır zorunluluklar ve sorumluluklarla evliliğe giden yolculuğu biraz zorlaştırıyoruz.

Çiftlerin evliliğe ve evlilik hayatına dair beklentileri zaman içerisinde evrimleşse de yaşanan evrim maalesef kolaylık getirmemektedir. Daha eski zamanlarda insanların üzerinde oluşturulan mahalle baskısı, evlilik yolundaki çiftlere yapılan masraf ve gösterişin eziyetini lokal olarak hissettirirken günümüzde bu baskı sosyal medya aracılığıyla sınırlarını daha da genişletip, eleştirileri daha acımasızlaştırmıştır.

Hayalini kurduğumuz yaşam standartları, içinde yaşamak istediğimiz ev, kullanacağımız mobilya ve eşyalar tabii ki en iyisine layık olduğumuz için bizim olmalı, sonuçta bir kere evleniyoruz. Ekonomik yeterliliği olan çiftler için hiç sorun yok. Asıl sorun tüm bu hayalleri gerçekleştirmek için imkânsızlıklar içinde boğuşan, yeni hayatını borç ve stres üzerine inşa edenlerde...

“Yeni evli” kavramının rengi pembedir. İçinde mutluluk, huzur, aşk, sevgi vardır. Bununla birlikte iki farklı kültür ve alışkanlıktan gelen iki insanın ortak bir hayat kurmasıdır ki bu gerçekten kolay değildir. Kaldı ki toplumumuzda ailelerin evliliklerdeki baskın varlığını da düşünürsek, yeni evlilerin mücadele ve uyum sağlayacağı başlıklar gerçekten zorlayıcı olabilmektedir.

Tüm bu yeni oluşumun, “biz” olabilmenin, yeni bir aile kurmanın sancılarını yaşarken bir de maddi zorluklar ve bir yığın borçla ne yazık ki mutlu olmaya sıra gelmiyor.

Yeni evlenecek, aile kurmaya karar veren çiftlerin evlerindeki eşyalar, pahalı düğünler değil, birbirlerini gerçekten sevmenin, gerçek bir aile olmanın, anlamanın ve anlaşılmanın, kısaca huzurun değerli olduğunu kavraması gerekir.  

Size değer veren, önemseyen, anlayan, kısacası hayatı kolaylaştırıp sizi büyüten bir insanla beraber olmanın konfor ve rahatlığını hiç bir mobilya vermeyecektir.

Sosyal medya, yakın çevre ve akrabaların sizden beklediğini değil size huzuru ve mutluluğu getirecek tercihler yapmanız hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Eş seçmek, birlikte hayat kurmak, çocuk sahibi olmak bu hayatta verilecek en önemli kararlardandır. Vereceğiniz kararın sonunda üzerinde mutsuz olarak oturacağını koltuklara hesap soramazsınız.