Sarı-lacivertliler Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Başakşehir’i 2-0 yenerek 9 yıl sonra ilk kez kupa sevinci yaşadı. Fakat bu sevinç kısa sürdü denilebilir.

Jesus, kulübün müzesine 9 yıl sonra kupa kazandırdı ve maçın hemen ardından takımdan ayrıldığını açıkladı. Haftalardır Jesus gitmeli mi kalmalı mı diye konuşuyorduk. Peki, gitmesi Fenerbahçe’nin geleceği için iyi oldu mu? Tartışılır.

Jesus, şüphesiz büyük bir teknik direktör. Fenerbahçe’ye büyük umutlar ile geldi. İlk defa başka bir yerde hocalık deneyimi, yeni bir Lig tabii ki adapte olmasını zorladı. Yine de her şeye rağmen Fenerbahçe’yi hep yarışta tuttu.

9 yıl sonra Fenerbahçe müzesine bir kupa götürdü

Arda ve Emre’yi oynatmaması, büyük maçlarda 3’lü oynama gibi inatları pahalıya mal oldu. Ne olursa olsun giderken Fenerbahçe’ye güzel bir hediye bıraktı. Ülkemizden kupayla ayrıldı. 9 yıl sonra Fenerbahçe müzesine bir kupa götürdü.

Ali Koç’un listesinde 2 yerli 2 yabacı 4 teknik adam adayı var: Montella, Mircea Lecuscu, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın.

Hangi aday gelir bilemem fakat yerli hocaların başarılarına şahit olmaya devam etmek isterim. Sergen Hoca, futbol oynadığı ya da top koşturduğu sarı-lacivertli takıma sıcak baktığının sinyallerini verdi. Beşiktaş’tan beri takım çalıştırmıyor, yönetmiyor. Fakat eminim ki, bu adaylar arasında Montella ve Sergen Yalçın çoğu kişinin tercihi olurdu. Bakalım Ali Koç nasıl bir strateji ile ilerleyecek? Bu liste dışında sürpriz bir isim mi göreceğiz?

Valencia, Icardi gibi kimsenin aşkı olmadı belki ama Fenerlilerin aşkı oldu

Evet…

Fenerbahçe vedalara doymadı dedik. Gol kralı Valencia 3 sezon formasını terlettiği takımdan Ziraat Türkiye Kupası ve gol krallığı ile ayrıldı.

Fenerbahçe’de 12 yıl sonra bir maçta 4 ve üzeri gol atan ilk futbolcu oldu. Valencia ilk geldiğinde Fenerbahçe’nin aradığı forvet beklentilerini tam karşılayamadı. Icardi gibi kimsenin aşkı olmadı belki fakat bu sene Fenerlilerin aşkı oldu. Fenerbahçe ona çok şey kattı o da Fenerbahçe’ye…

Her şartta Milli takımımızı destekleyelim

Asıl şu an yoğun bir döneme giriyoruz. Gündem yoğun. Spor için ara da tatil de yok. Transfer dönemine giriyoruz ve çok heyecanlıyız. Takımların kıyasıya transfer için birbiriyle kapıştığı o dönemi her hafta sizlere aktarmaktan mutluluk duyacağım. Bu süreçte milli takımımız Avrupa şampiyonası elemelerinde Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş ve Adana Demirspor da Avrupa kupaları elemelerinde maçlar oynayacak. Ne olursa olsun unutmayın ki, bizim önceliğimiz Milli takımımızı ve ülkemizi gururla temsil eden her takımımızı desteklemek…