Beşiktaş 30 Nisan'da resmen tamam mı devam mı maçına çıktı. Siyah beyazlılar şampiyonluk yarışındaki rakibi lider Galatasaray’ı evinde 3-1 yendi. Vodafone Park’ta oynanan maçlarda Galatasaray’a karşı senelerdir galip gelmeyi bilen Beşiktaş bu kritik haftada da hata yapmayarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanı cebine koydu, rakibiyle puan farkını da düşürdü. Beşiktaş aslında oyuna istediği gibi bir başlangıç yapamadı ve İcardi’nin golüne de engel olamadı. Galatasaray ilk yarıda çektiği tek isabetli şutta golü buldu. Beşiktaş golden sonra reaksiyon gösterdi ve kaçırdığı fırsatlara rağmen duran toptan durumu 1-1 e getirerek soyunma odasına gitti.

İkinci yarı Beşiktaş deyim yerindeyse Galatasaray’a top yüzü göstermedi. Yine fırsatlardan yararlanamadı ama Oliveira’nın hatasında araya giren Amir Hadžiahmetović durumu 2-1’e getirdi. Aboubakar net pozisyonları harcasa da son dakikada dar açıdan attığı klasik bir Aboubakar golüyle skoru tayin etti 3-1.

Aslan’da tek suçlu Oliveira değil

Galatasaray golü hatasından ötürü yedi ama “Tek suçlu Oliveira mı?” diye sorulacak olursa, tabii ki de değil. Oliveira maç genelinde kötüydü ve bunu gören Okan Buruk, neden ısrarla onu oyunda tuttu? Galatasaray’ın golünde Rashica’yı çok güzel kaçırdı, golü hazırlayan o oldu ama yaptığı hata pahalıya mal oldu. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da Muslera’nın oyun kuruşu… Muslera oyunu kurarken baskı altındaki Oliveria’ya pas attı ve gol de böyle geldi. Muslera’nın oyun kurarken attığı yanlış pas tercihlerinin Galatasaray kalesinde tehlike yarattığına daha önce de şahit olmuştuk.

Kartal’da Gedson fark yarattı

Beşiktaş’ta Gedson çok iyiydi. Galatasaray maçlarının onun için ayrı bir yeri var. Bir bakıyorsunuz geriye geliyor top çalıyor, takımını hızlıca atağa kaldırıyor. Orta sahada Gedson’un Beşiktaş adına ayakta kalması Beşiktaş’ın galibiyetindeki belki en önemli detaydı. Skora katkı vermese bile oyunun içinde hep vardı ve sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Galibiyetin mimarlarından oldu.

Lig adeta yeniden başladı

Bu sonuçla beraber ligde zirve kızıştı. Son düzlüğe girilirken Beşiktaş’ın bu derbi galibiyeti ligi adeta yeniden başlattı diyebiliriz. Beşiktaş şampiyonluk yarışında çok önemli bir 3 puan aldı dedik ama Beşiktaş’ın aldığı bu 3 puan Fenerbahçe’nin de çok işine yaradı. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında puan farkı 3’e düştü. Beşiktaş hem kendini yarışa soktu hem de Fenerbahçe’ye altın tepside bir fırsat sundu. Ligde son viraj dönülürken; çok çekişmeli bir o kadar da heyecanlı bir şampiyonluk yarışı bizleri bekliyor.