Tüm dünyanın sabırsızlıkla beklediği Şampiyonlar Ligi yarı final maçları bu gece başlıyor. İtalya’nın dev takımları uzun bir aradan sonra yarı final mücadelesi veriyor. Kendi liglerinde harikalar yaratan yarı final takımları, bu kez Şampiyonlar Liginde kozlarını paylaşıyor. İki gece boyunca futbolseverleri ekran başına kilitleyecek olan yarı final maçları birçok kanaldan canlı yayınlanacak. Bu gece Real ve Cıty maçlarıyla yaşayacağımız heyecan yarın İnter ve Milan maçlarıyla devam edecek. Bugün kimseye söz vermeyin çekirdeklerinizi alın ve ekranlarınızın başına kilitlenin.

Manchester City ve Real Madrid geçtiğimiz sene de Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde karşılaşmışlardı. İlk maçı evinde 4-3 kazanan Manchester City, Bernabeu’da da öne geçmesine rağmen Real Madrid’in maçın son dakikalarında gelen 2 golüne engel olamadı ve ardından da uzatmalarda bir gol daha yiyerek rakibine elendi.

REAL MADRİD BURANIN KRALI

Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nin tartışmasız en başarılı kulübü. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde eflatun beyazlılar 17 kez final oynama başarısı gösterirken bunların yalnızca üçünden boynu bükük ayrıldı. Manchester’ın mavileri ise sadece 2021 yılında final oynama başarısı gösterdi ve kupayı kazanamadı. Real Madrid ve Manchester City'nin karşı karşıya geldiği son dört Şampiyonlar Ligi maçı toplam 17 gole sahne olmuştu. City bu karşılaşmalarda çektiği 31 isabetli şutun 9'unu gole çevirirken, Madrid ise 17 isabetten 8 gol çıkardı.   

ERKEN FİNAL

Real Madrid La Liga’da üçüncü sırada ve artık ligde şampiyonluk adına hedefleri kalmadı. Katalanlar Avrupa Kupalarından erken elendi ve tek hedefi lig. Gerçekçi olmak gerekirse Real Madrid bu farkı kapatamayacaktır o yüzdendir ki şampiyonlar ligine daha odaklı. City’de Premier Lig’de lider ama şampiyonluk yarışı için hala her şey bitmiş değil. Arsenal ile bir şampiyonluk yarışı içerisindeler. Yani onların odaklanması gereken iki hedef var. 

Ne bekliyoruz?

Real Madrid dönem dönem kötü olsa da her zaman büyük bir kulüp, kazanmayı bilen kulüp olduğu için buralarda görüyoruz. Takımın patronu Şampiyonlar Ligine alışkın olan bir isim; “Ancelotti”. İtalyan teknik adam bu kupayı en çok kazanmayı başaran teknik direktör konumunda…

City son 3 senedir şampiyonlar liginde yarı finale kalmayı başarabilmiş bir kulüp. Yani onlar da artık buraların takımı olmaya başladı ama rakip tam bir winner takım. City, Haaland denilen bir gol canavarına sahip ve geçen seneki eşleşmede Haaland yoktu. Tabi bu tek başına bir etken değil çünkü rakip takım birlikte oynamayı çok iyi bilen ve her zaman güven veren bir takım. 

City Bayern’i rahat geçmiş olsa da Real karşısında çok zorlanacaktır. Bayern karşısında ilk maçta 3-0’lık galibiyetin ve rövanş maçında da 1-0 öne geçmenin rahatlığı olduysa da Real karşısında bu kadar rahat olmamaları gerektiğini, skordan bağımsız bir şekilde hem de geçen seneden çok iyi biliyorlar. Tabi bu maçlar çift ayaklı maçlar ve deplasman gol kuralı da kalktı. City elbette Real Madrid için zor bir rakip ama tecrübesiyle bir adım daha önde gördüğüm Real Madrid buraya iki İngiliz devini eleyerek geldi. Bence bir üçüncüsünü de eleyerek geçen seneki gibi finaldeki yerini alacaktır.

YARI FİNALDE MİLANO DERBİSİ

Bu sene öyle ya da böyle bir İtalyan takımı Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak. Milan yine İtalyan ekibi olan Napoli’yi eledi. İnter ise Portekiz temsilcisi Benfica’yı eleyerek yarı finale kalmayı başardı. 

MİLAN DAHA TECRÜBELİ

Milan, Real Madrid’den sonra bu kupa da en çok finale çıkan ve kupayı en çok kazanan ikinci kulüp konumunda… Kırmızı siyahlılar kupada 11 kez finale çıkma başarısı gösterirken bunlardan 7’sinde kupaya uzanmayı başardı. İnter ise oynadığı 5 final maçından 3’ünü kazandı. İki ekip 20 sene önce de şampiyonlar ligi yarı finalinde karşılaşmış, turu geçen ve sonrasında kupaya uzanan taraf Milan olmuştu.

SERİE A’DA İKİSİ DE HEDEFSİZ

İki takım liglerinde Napoli’nin gerisinde kaldı ve ikisi de hedefsiz. İnter, İtalya Kupası’nda da finale yükseldi ama Şampiyonlar Ligi finalini daha da önemseyeceklerdir. Bu yüzden ikisinin de ana hedefi Şampiyonlar Ligi’nde finale kalmak.

Ne bekliyoruz?

İnter-Milan ya da Milan-İnter maçları yani Milano Derbisi sadece İtalya’nın değil, Dünyanın da en iyi derbileri arasında… Bu derbiyi 20 yıl sonra ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde izleme fırsatı bulacağız. Kendi ligleri ve kupalarında oynadıkları maçlardan daha farklı bir karşılaşma bekliyoruz bu yüzden. İnter 3-5-2 sistemiyle oynuyor, Milan’da 3’lü savunmayı tercih etse de Napoli ile oynadığı hem lig maçında hem de Şampiyonlar Ligi maçlarında 4’lü savunmayla sahaya çıktı. Sadece 1 gol yedi. Milan son 16’daki Tottenham maçlarında da 3’lü çıktı ve gol yemeden turu geçti. İnter ve Milan arasındaki oynanan son karşılaşmada iki takımda 3-5-2 formatında sahaya çıktı ve kazanan İnter olmuştu. İnter genelde formatından vazgeçmiyor, Porto ve Benfica ile oynadığı 4 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü ve bu gollerin de hepsi son maçta yani Benfica maçında geldi. Tabi hem ilk maçın 2-0 olması hem de ikinci maçta da 3-1 öne geçip turu garantilemesi bir rehavete sebebiyet vermiştir. Milan da üçlü savunmayla oynayan takımlara üçlü savunmayla çıkıyor ama tabi bu maç özelinde 3’lü mü 4’lü mü savunmayı tercih edeceği yine önemli. Ben çok gollü maçlar izleyeceğimizi düşünmemekle beraber; savunmada da Milan’ı bir adım daha önde gördüğümden ve buralarda İnter’den biraz daha tecrübeli olmasından ötürü Milan’ı finale daha yakın görüyorum.