Avukat Feyza Altun, sosyal medyadaki şeriat paylaşımı sebebiyle gözaltına alınarak ifade verdi. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Altun, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Altun ile telefonda konuşan gazeteci Fatih Altaylı, Altun'un kendisine anlattıklarını aktardı.

Altun ile konuşmalarından bahseden Altaylı, şunları söyledi:

"Feyza Altun, 'Eve 15 polis 1 Cumhuriyet savcı geldi. Gayet kibarlardı. Çağırsanız da gelirdim, evde arama yapmak için bu kadar insana gerek yoktu. 'Ben bir 5 dakika izin istedim, kendime bir rakı koydum oturdum onlar görevini yaparken ben de bir kadeh rakı içtim' diyor. Sonra da gözaltına alıp ifadeye götürmüşler. Rakısını koyduktan sonra ağlamaya başlamış. Polislere 'Merak etmeyin, korkudan veya başka bir şeyden değil üzüntüden ağlıyorum. Bu olayın oluş biçimi beni gücendirdi' demiş. ‘Bu yapılan bana karşı bir ayıp değil, hukuka karşı, adalete karşı bir ayıp. O yüzden gücendim biraz' demiş."

Altun'un tutuklanmaktan korkmadığını söylediğini belirten Altaylı, Altun'un şunları dediğini kaydetti:

AÇEV'in kadınlar için e-öğrenme platformu hizmete açıldı AÇEV'in kadınlar için e-öğrenme platformu hizmete açıldı

"Tutuklasalar da fayda sağlardım. Şunu düşündüm, beni alacaklar kadınlar koğuşuna koyacaklar. O koğuşta da muhtemelen avukatlık hizmeti alamayan, belki de orada olmaması gereken kadınlar olacaktı. İçeride kaldığım süre boyunca, 1, 2, 3 ay ne kadarsa artık, en azından onların hukuki sorununu çözerim."

Kaynak: Haber merkezi