Vatandaşlar, habersiz çıkan GSS borcuna tepkili; SGK haciz ve icra işlemi hakkına sahip mi? Vatandaşlar, habersiz çıkan GSS borcuna tepkili; SGK haciz ve icra işlemi hakkına sahip mi?

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı Halk TV yayınında, “Gelecek Partisi ile birleşme için görüşme trafiğimiz var. İki partinin birleşmesinin ötesinde, farklı partilerden milletvekillerini de dahil ederek yeni bir grup oluşur mu diye de bakıyoruz. Farklı yerlerdeki merkez sağ arayışındaki insanlarla da irtibattayız” demesi kamuoyunda geniş yankı buldu. 

Bade Harabül Basra

Babacan’ın açıklamaların ardından Gelecek Partisi’nden bazı isimler söz konusu açıklamaya tepki gösterdi. Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Babacan’ın açıklamalarına iş işten geçmiştir anlamına gelen “Bade Harabül Basra...” diyerek yanıt verdi. 

“Birleşme ihtimalini zayıflattı”

Gelecek Partisi kurmayları, Ali Babacan’ın olgunlaşmamış bir süreci TV ekranlarında söylemesini “acemice” değerlendirerek, söz konusu durumun partililerini üzdüğünü dile getiriyor. Birleşme görüşmelerinde temkinli bir dilin kullanılması gerektiğini söyleyen parti kurmayları, bu tür açıklamaların birleşme, ittifak ihtimalini zayıflattığını aktarıyor. 

Bugün ilk görüşme yapıldı

İki parti arasında görüşmeleri Deva Partisi adına Av. İdris Şahin, Hasan Karal ve Sadullah Ergin, Gelecek Partisi’nde ise Kani Torun, Selçuk Özdağ ve Mustafa Bilici birleşme görüşmelerini yürütüyordu. Babacan’ın açıklamalarının ardından bugün ilk görüşme yapıldı.

Muhabir: Muhammed Vefa