İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde düzenlenen programda, gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Yerlikaya, "Dünyanın 34 farklı ülkesinde, 78 şehitliği olan milletimiz, şehadeti ve gaziliği en yüce makam bilir. Kutsal vatan toprağımız, semada dalgalanan al bayrağımız, anadan, yardan, serden geçen şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bize düşen görev ve sorumluluk, bu kutsal emanetlere sahip çıkmaktır." diye konuştu.

Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti

Bakan Yerlikaya, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Sakarya Meydan Muharebesi'nde unutulmayacak bir tarih yazıldığını dile getirerek, ordunun o zaferinden sonra 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ünvanı ile mareşallik rütbesi tevcih edildiğini söyledi.

"Gazilerimizin yüreği Diyarbakır Surları gibi yücedir"

Gazilerin milletin övünç ve gurur kaynağı olduğunu anlatan Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazilik ünvanı ne bir maddi değerle ne de dünyevi bir payeyle ölçülebilir. Sizlerin temsil ettiği değer, nesillerden nesillere rehberlik edecek, yolumuzu aydınlatacak bir mirastır. Gençliğini ve istikbalini, devleti ve milleti uğruna feda eyleyen kahramanlarımız bilsinler ki, emanetleriniz emanetimizdir. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme gayretlerimizin en büyük dayanağı, vatan, millet ve bayrak aşkıyla görev yaparken şehadete eren yiğitlerimizin manevi mirası ve onur timsali gazilerimizin kahramanlık ruhudur. Bizim gazilerimizin yüreği Diyarbakır Surları gibi yücedir."

Bakan Yerlikaya, vatanın birliğini korumak, esenliğini sürdürmek, şehitlerin ve gazilerin emanetine sahip çıkmak için azim ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"Adalet tecelli edecek"

Programın ardından gazetecilerin, 8 yaşında öldürülen Narin Güran soruşturmasına ilişkin sorusu üzerine Yerlikaya, konunun adliyede olduğunu kaydederek, "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Kaynak: AA