CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi CHP’li Özçağdaş: Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp geri çekildi

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Haluk Levent'in hakları için eylem yapan Akcanlar Tekstil işçilerini ziyaret ettiğini duyurdu.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Konser için Gaziantep’e gelen değerli sanatçımız Haluk Levent konser öncesi, 34 gündür direnişte olan Akcanlar Tekstil işçileri ile görüştü" ifadelerine yer verildi.

Levent'in işçilerin direnişine destek vereceğini söylediği aktarılan paylaşımda, "Gastro Antep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen konserden önce direnişçi Akcanlar işçileriyle görüşen Haluk Levent, 'Direnişinizi ve mücadelenizi biliyorum. Bu haklı mücadelenize destek olmak ve taleplerinizin kabul edilmesi için elimden geleni yapacağım' dedi. Sevgili Haluk Levent’e emekten yana bu tutumu ve bu anlamlı desteği için teşekkür ediyoruz" denildi.

Antep Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, vergi kesintileri ve işverenin hafta sonu tatillerinde de çalışmayı dayatan yedili çalışma sistemine karşı 17 Ağustos günü iş bırakarak üretimi durdurmuştu. Bunun üzerine firma 90 işçiyi önce kod 46'dan* işten çıkarmıştı.

*Kod 46: İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

Kaynak: Haber Merkezi