Gelecek Partisi'nin yönetim kurulu toplantısı tamamlandı Gelecek Partisi'nin yönetim kurulu toplantısı tamamlandı

Gelecek Partisi, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için kararını verdi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan Seymen, partisinin yerel seçimlerde destekleyeceği adayları açıkladı. Seymen, Konya ve Hatay'da Meclis ortak grubu olan Saadet Partisi adaylarını destekleme kararı aldıklarını söyledi. Seymen, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ı destekleyeceklerini belirtti. 

Ankara'da CHP, Konya ve Hatay'da Saadet'in adayı desteklenecek

Parti genel merkezinde açıklama yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Seymen, "Gelecek Partisi olarak 31 mart mahalli idareler seçiminde, Mecliste ortak grubumuz bulunan, Saadet Partisi ile ortak adaylarımız olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Saadet Partisi'nden Abdulkadir Karaduman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına Saadet Partisi'nden Necmettin Çalışkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına Gelecek Partimizden Denizli Milletvekilimiz Sema Silkin Ün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına Gelecek Partimizden Kurucu Üyemiz Ahmet Akçay aday gösterilmişlerdir." dedi. 

Abdulkadir Karaduman kimdir? Abdulkadir Karaduman kimdir?

Necmettin Çalışkan kimdir? Necmettin Çalışkan kimdir?

Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kimdir?

DEVA, İYİ Parti, Demokrat Parti ve AK Parti adayları da desteklenecek

Seymen açıklamasının devamında şöyle konuştu:

Sayın Genel Başkanımızı başta olmak üzere Gelecek Partisi'nin tüm mensuplarının ortak şiarı Önce Millet Sonra Parti sonra bendir. Bu Çerçevede Yönetim Kurulumuz oy birliği ile Parti Kimliklerine bakmaksızın; Düzce İlimizde Deva Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Sayın Murat Caymaz'ı, Tokat İlimizde İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Sayın Şeref Menteşe'yi, Kilis İlimizde İYİ Parti KİLİS Belediye Başkan adayı Sayın Yasin Topaloğlu'nu, Ordu İlimizde Demokrat Parti Ordu Belediye Başkan Adayı Serhat Çelebioğlu’nu, Ak Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin’i destekleme kararı almıştır.

5 yıldır özverili, samimi ve şeffaf yönetimine şahit olduğumuz, Belediyeyi müteahhitlere değil halka hizmet anlayışıyla yöneten Başkentimize sağladığı hizmetler Ankaralı Hemşerilerimiz tarafından yüksek sesle dile getirilmekte , Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ı desteklemeye karar vermiştir. Genel Başkan Yardımcımız Feramuz Üstün seçim çalışmalarında partimizin Mansur Yavaş'a vereceği desteği koordine etmekle görevlendirilmiştir. Tüm adaylarımız milletimiz ve partimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak: Haber Merkezi