Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necmettin Çalışkan oldu. Necmettin Çalışkan'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Necmettin Çalışkan kimdir? Necmettin Çalışkan kaç yaşında? Necmettin Çalışkan nereli? İşte Necmettin Çalışkan'ın hayatı...

Necmettin Çalışkan kimdir?

Necmettin Çalışkan 1973 yılında Darende, Malatya'da dünyaya geldi. 28. Dönem Saadet Partisi Hatay milletvekili olan Necmettin Çalışkan İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dereceyle tamamladı. 2010'da yüksek lisans ve 201'de doktora eğitimini Ankara Üniversitesinde aldı. 2014'te Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Yardımcı Doçent, 2018'de Doçent unvanı aldı.

Dokuz kitabı ve Hatay'ın dini ve kültürel değerlerini de ele aldığı makaleleri vardır. 1986 yılından beri gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmaktadır.

Hafız olan ve üniversite öncesi Şam'da dil eğitimi alan Çalışkan, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir

2012 yılında Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği "İnovasyon ve Girişimcilik"te "Yılın İş Adamı" ve 2013 yılında Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi "Stratejik Vizyon Sahibi" İş Adamı ödülünü aldı. Sosyal, siyasal, bilimsel ve ticari faaliyetler için 70’den fazla ülkeyi ziyaret etti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekiliği ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir. Beyza Piliç Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Müge Anlı Nazlı Dere kimdir? Müge Anlı Nazlı Dere kimdir?

TBMM'nin 20. döneminde Refah Partisi grubunda milletvekili danışmanlığı yaptı.

Fazilet Partisi Karargâh Başkanlığı, Saadet Partisi Hatay İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Hatay İl Teşkilat Başkanlığı ve Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Günümüzde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Sorumlusudur.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Saadet Partisi Hatay' Milletvekili seçilmiştir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. 

Kaynak: Haber Merkezi