Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), özellikle sosyal medyada yayılan "yeni anayasa çalışmaları için hazırlanan taslak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunuldu" iddialarını yalanladı.

Mansur Yavaş CHP'den ayrılacağı iddialarına yanıt verdi Mansur Yavaş CHP'den ayrılacağı iddialarına yanıt verdi

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kurtulmuş'la yeni anayasa tartışmalarına ilişkin görüşmelerinin olmadığını, bu konuda öneri ve taslak da açıklamadıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan sözcü Doğan, şu ifadeleri kullandı: "DEM Parti olarak Meclis Başkanı Sayın Kurtulmuş ile #Anayasa’ya dair yeni bir görüşmemiz olmadığı gibi bu konuda öneri veya taslak niteliği taşıyan herhangi bir açıklamamız da olmamıştır. #DEMParti kendi içinde Anayasa Koordinasyonu çalışmalarını sürdürüyor; ilgili ve yetkili kurullarımız dışında maksatlı bir şekilde dolaşıma sokulan bazı haberlerin nedenini biliyoruz. Bu oyunu görüyoruz. Partimiz açısından bağlayıcılığı olmayan bu haberler dikkate alınmamalıdır."

Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde kaynağı belli olmayan şekilde "DEM Parti’nin, yeni Anayasa için Meclis’e 'özerklik', 'ikinci resmi dil' ve 'Türkiye vatandaşlığı' önerileri sundu" iddiaları ortaya atılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi