Son birkaç haftadır kripto piyasaları dikkate değer iyileşme gözlemleniyor. Önemli fiyat artışlarından yalnızca Bitcoin, Ethereum veya BNB gibi büyük kripto paralar faydalanmadı. Boğa koşusunun ivme kazanmasıyla birlikte başlayan coin rallisi, yeni bir altcoin sezonunun sinyalini veriyor.

Filecoin yükselmeye devam eder mi?

Filecoin (FIL), blockchain tabanlı merkeziyetsiz ve eşler arası bir çevrimiçi depolama ağıdır. Bu ağa katkıda bulunarak dosya paylaşım ve depolama hizmeti sağlayan bilgisayar operatörleri kripto para ile ödüllendirilir.

Filecoin ağı temelde iki paydaştan oluşur: Dosya depolayanlar (kullanıcılar) ve depolama hizmeti sağlayanlar (madenciler). Üçüncü bir merkezi taraf söz konusu değildir. Bu da Filecoin üzerinde dosya depolamayı ve paylaşmayı çok daha güvenli hale getirir. Filecoin ağında depolanan dosyalar devletler dahil hiçbir merkezi otorite tarafından ele geçirilemez ya da sansürlenemez.

Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

Dosyalarını depolamak isteyen kullanıcılar, belirli bir ücret karşılığında, dosyalarını güvenle ağda depolayabilir. Depolama hizmeti sağlayanlar ise Filecoin madencileridir. Filecoin madencileri, FIL coin kazanmak için bilgisayarlarının hesaplama güçlerini ağa adayarak depolama alanı yaratırlar. FIL coin, Filecoin ağının yerel kripto para birimidir ve gelecek vadeden kripto paralar arasında sayılmaktadır.

Filecoin kurucuları kimler?

Filecoin (FIL), 2017 yılında Protocol Labs şirketi tarafından kuruldu. Bu şirketin kurucusu ise Gezegenler Arası Dosya Sistemi’nin (InterPlanetary File System - IPFS) de kurucusu olan Juan Benet’tir. Benet, Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri okurken Loki Studios isimli oyun firmasının da kuruluşunda yer almıştır.

FIL coin istatistikleri

Filecoin maksimum arzı 2.000.000.000 FIL olarak belirlenmiştir. Şu an dolaşımdaki arz miktarı 407.052.352 coin’dir.

Filecoin whitepaper

Kaynak: Bitlo.com