Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Erdoğan Tunç’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Erdoğan Tunç’un biyografisini haberimizde derledik…

Murat Lütem kimdir? Murat Lütem kimdir?

Erdoğan Tunç kimdir?

1971 yılında Altınyayla ilçesinde doğan Erdoğan Tunç, eğitimini Sivas’ta tamamlayarak iş dünyasına yöneldi. İşletme Bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyoloji alanında yüksek lisansını başarıyla tamamladı.

Sivas Belediyesi’nde 1992-2015 yılları arasında çeşitli hizmet birimlerinde yöneticilik yapan Tunç, 2004-2009 yıllarında Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bu dönemde kurduğu “Hayat Ağacı Derneği” bünyesinde hayata geçirdiği GIDA BANKACILIĞI sistemi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından en iyi sosyal proje olarak ödüllendirildi.

Tunç, aynı zamanda Sultan Şehir Kültür Sanat Dergisi ve Buruciye Edebiyat Dergilerinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi, kültür ve sanat alanında da aktif bir rol oynadı.

2015 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne kurucu İl Müdürü olarak atanan Tunç, 2015-2019 yılları arasında başarılı bir görev süreci geçirdi. Ardından, 703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne İl Müdürü olarak atandı. 2021 yılında ise 2021/69 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile asaleten atanarak bu görevini sürdürmeye devam ediyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevine Sivas İl Gençlik ve Spor Müdürü Erdoğan Tunç getirildi.

Kaynak: Haber Merkezi