Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest 2024 festivalinde konuştu. Erdoğan, "Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik. Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80'lere çıkardık. İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız." ifadelerini kullandı.

"Dün bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Dün bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik. Bizden öncekiler verdikleri asil mücadeleleri ile bize bir yol açtılar. Biz de o yolu katletmekten kaçınmadık. Özdemir Bayraktar insansız hava araçlarında çığır açan bir adamdır. Baykar’ın bugün hayata geçirdiği birçok projenin fikir babasıydı. Kararlıydı, yılmadı, kendi deyimiyle durumdan vazife çıkaran bir adamdı. İHA ve SİHA başarısında Özdemir abinin büyük bir payı vardır. İnşallah sizler bu mücadeleyi daha iyi seviyeye taşıyacaksınız.

"İnsansız hava araçları arasında dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız"

Bizim eksiklerimizi telefi edecek olanlar gençler, sizlersiniz. Unutmayın sizler Türkiye’nin umudusunuz, Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Sizden isteğim; hayallerinin peşinden gitmeniz ve yılmadan hedeflerinize doğru ilerlemekten vazgeçmeyin. İradesi esir alınmış felaket tellallerinden bir şey beklemeyin.

Avrupa Parlamentosu'ndan, Numan Kurtulmuş'a Can Atalay mektubu Avrupa Parlamentosu'ndan, Numan Kurtulmuş'a Can Atalay mektubu

İnancın ve azmin elinden hiç kimse kurtulamaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yılın öncesi Türkiye’si hiç değil. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girecek birçok engeli kaldırdık. Milli gelirimiz tarihinde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını geçti. Nereden nereye.. İnsansız hava araçları arasında dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız. Teknofest bir teknoloji devrimidir.

"Gazze’de akan kandan bombaları atanlar kadar bombaları temin edenler de ortaktır"

Gazze ve Lübnan’daki katliamları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. İsrail saldırıları başlayalı neredeyse 1 yıl oldu. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 bin insan İsrail vahşetiyle katledildi. İsrail saldırılarında can veren Filistinli ve Lübnanalı kardeşlerimize bir kez Allahtan rahmet diliyorum. İsrail, ateşi tüm bölgeye yaymak ve coğrafyamızı kana bulandırmak için her yolu deniyor. Uluslararası hukuk rafa kaldırılmış durumda.

Tüm bu gerçeklere rağmen ne yazık ki batılı güçler, silah, mühimmat ve istihbarat desteği vermeye devam ediyor. Gazze’ye yağan bombaların nereden tedarik edildiği bellidir. Gazze’de akan kandan bombaları atanlar kadar bombaları temin edenler de ortaktır.

"Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot ile lime lime edilmesine göz yummayacağız"

İsrail’in mevcut yönetimi yaptığı her açıklama ile paylaştığı her harita ile amaçlarını ortaya koyuyor. Zalimler karşısında insanlık cephesini güçlendirme gayretindeyiz.

Biz her zaman sulhun ve sükunun tarafındayız. Tüm bunları savaş taraftarı olduğumuz için değil, vatanımızı ve vatandaşımızı kem gözlerden korumak için yapıyoruz. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot ile lime lime edilmesine göz yummayacağız

Kaynak: Haber Merkezi