Keçiören Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması amacıyla inşa edilen "Mama Üretim Tesisi" açılışı ve 25 dönüm doğal yaşam alanı tanıtımı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mesut Özarslan, şunları söyledi:

Süleyman Bülbül'den depreme dayanıksız okulda eğitimin sürmesine tepki Süleyman Bülbül'den depreme dayanıksız okulda eğitimin sürmesine tepki

"Hem insan hakları hem de hayvan haklarına saygı göstermek, çevremize ve içinde bulunduğumuz toplumumuza karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek için şu anda mevcutta bulunan mama ihtiyaçlarına yok dememek adına sokakta bulunan hayvanlarımız ve mevcuttaki hem Bağlumlu hemşehrilerimiz olsun hem diğer mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz olsun hayvanlarla iç içe, beraber olmanın gerekliliğindeki ihtiyaç duydukları mamaları temin etmek amacıyla bu tesisi açmış bulunmaktayız. Ve böylelikle söz vermiş olduğumuz 60 projenin birini de bugün itibarıyla yine yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

"50'şer adet olmak üzere 100 sokak hayvanını kapalı alanda mevcut 4 buçuk dönüm içerisinde ıslahını gerçekleştireceğiz"

Bunun yanı sıra biraz önce tanıtım filmini izlediğiniz 25 dönümlük alanda yeni hayvan barınakları inşa ediyoruz. Gerçekten de sokak hayvanlarımızın burada bakımının yapıldığı, kısırlaştırmalarının devam ettirileceği, dönüşüm yapılıp hatta hayvanseverlere de katkıda sunulabilecek bir ortamı veteriner hekimlerimizle planlamaktayız. Bunun da çalışmalarına başladık. En kısa zamanda tekrar buralara gelip bunun açılışını yapacağız. Bu barınaklarımızda kış ve yaz aylarında 50'şer adet olmak üzere 100 sokak hayvanını kapalı alanda mevcut 4 buçuk dönüm içerisinde ıslahını da gerçekleştireceğiz. Yani agresifleşmiş hayvanlarımızı sokaklarda ne insanlarımıza saldıran ne de onu agresifleştirecek bir ortamı bertaraf edecek bir projenin içerisinde yer alacağız. Bu çalışmalar sadece hayvanlarımızın değil aynı zamanda toplumumuzun da huzur ve güven içerisinde beraber sokak hayvanlarımızla birlikte yaşamasının gerekliliğini ve önemini göstermektedir.

"4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü'nüzü kutluyorum"

Tüm halkımızı özellikle Keçiörenlilerimizi bu duyarlılığa davet ediyorum. Bu işin çözümü sadece ne bir hükümet marifetiyle ne bir belediye marifetiyle ne de özel sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla hiçbir zaman tek başına çözülecek bir mevzu değil. Buna toplumsal birlik ve beraberlik gerektiğini buradan vurgulamak isterim. Bu vesileyle 4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü'nüzü kutluyorum."

Kaynak: ANKA