Yaz tatili sezonu yaklaştığında akla ilk olarak üç kelime gelir; deniz, kum ve güneş… Güneşin ve denizin keyfini doyasıya çıkarmak için plaja gitmek, yaz aylarının en keyifli aktivitesidir. Zira plaj aktiviteleri yoğun bir şehir yaşamının yorgunluğunu atmak için oldukça idealdir. Bunun için çoğu kişi yılın yorgunluğunu atmak ve keyifli vakit geçirmek için deniz kıyısında bulunan şehirlere tatile gider. Kusursuz bir plaj keyfi yapabilmek için her ihtiyaca karşı hazırlıklı olmakta yarar vardır. Bunun için kapsamlı bir plaj çantası hazırlamak oldukça önemli. Konforlu bir plaj keyfi yaşamak isteyenler için işte plaj çantası hazırlarken dikkat edilecek unsurlar.

Plaj Çantasında Neler Olmalı?

Söz konusu plaj etkinliği olduğunda birçok aktivite gerçekleştirmek mümkündür. Yüzmek, güneşlenmek, müzik dinlemek, kitap okumak veya çeşitli egzersizler yapmak plaj atmosferinde bir başkadır. Bunun için keyifli bir gün geçirmek adına plaj çantasının birçok aktiviteye karşı hazırlıklı olması gerekli. Eğer voleybol gibi farklı bir etkinlik gerçekleştirmek için plaj tercih edildiyse bunun hazırlığını söz konusu aktiviteye göre yapmak gerekir. Ancak temel olarak plaj çantasında olması gereken malzemeleri de almak kaydıyla. Plajda konforlu zamanlar geçirmek için çantada bulunması gerekenler şunlar:

Abdulvahit Fidan kimdir? Abdulvahit Fidan kimdir?
  • Mayo ve Havlu: Plaja gitmeden önce en önemli iki eşya mayo ve havludur. Yüzmek için yedek bir mayo ve havlu alınması oluşabilecek pürüzler için ideal olacaktır.
  • Güneş Kremi: Güneş yanığı gibi riskleri en aza indirmek için güneş kremi kullanılması oldukça önemlidir. Plajda geçirilen zaman süresince güneş kreminin kullanılması ve düzenli olarak yenilenmesi gerekir.
  • Şapka ve Güneş Gözlüğü: Güneşten korunmak için şapka ve güneş gözlüğü de gereklidir. Zira plaj modasında şık kombinler hazırlamak için de bu eşyaları taşımak yerinde olacaktır.
  • Terlik veya Sandalet: Plajda rahat hareket edebilmeniz için terlik veya sandalet giyilmesi önerilir. Ayak konforunu denizde de sağlayabilmek için plaj çantasına deniz ayakkabısı da eklenebilir.
  • Su: Bol su içmek özellikle yaz aylarında mutlaka dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Çünkü yoğun sıcak havaların etkisiyle vücudumuz susuz kalabilir.
  • Atıştırmalık: Plajda acıkma ihtimaline karşı atıştırmalık bir şeyler almak da gerekir. Kuru meyve, fındık, kraker gibi sağlıklı atıştırmalıklar plajda tüketmek için yeterli olabilir.
  • Kitap veya Dergi: Keyifli bir plaj günü için kitap veya dergi alınabilir. Güneşlenme ve dinlenme sırasında okumak çoğu kişi için oldukça keyifli bir aktivitedir.

Tüm bunlara ek olarak güzel bir plaj gününün ardından çöpleri geride bırakmamak dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Daima konforlu, doğayla iç içe ve temiz plajlar bulabilmek için doğayı bilinçsizce kirletmemek oldukça önemli. Unutulmamalıdır ki park, orman, kamp alanı veya plaj fark etmeksizin doğanın bizlere sunduğu her alan bizim evimizdir. Evimize sahip çıkmalı, her doğal alanı korumalıyız…

Kaynak: Haber Merkezi