Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 29 hedef imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 29 hedef imha edildi

TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden PKK saldırılarına ortak tepki TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden PKK saldırılarına ortak tepki

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasında şunlar kaydedildi:

6 asker şehit oldu bir asker yaralandı

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz."

Şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu

Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri şöyle:

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İyem, Yozgat nüfusuna kayıtlı  P.Uzm.Çvş. Ahmet Arslan, Mardin nüfusuna kayıtlı  P.Söz. Er Cebrail Dündar, Çorum nüfusuna kayıtlı P.Söz. Er Semih Yılmaz, Elazığ nüfusuna kayıtlı P.Söz. Er Kemal Aslan ve Ağrı nüfusuna kayıtlı  P.Söz. Er Enes Budak.

Dünkü çatışmalarda şehit olan askerlerin P. Tğm. Ramazan Günay, P. Uzm. Çvş. Mehmet Serinkan, P. Söz. Er Çağatay Erenoğlu, P. Söz.Er Yasin Karaca, P. Söz. Er Emre Taşkın, P. Uzm.Onb. İsmail Yazıcı oldukları kaydedildi.

Yaşar Güler'den taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bulunan üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 asker için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Güler'in Milli Savunma Bakanlığına ait sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Abdulkadir İyem ve Ahmet Arslan ile Piyade Sözleşmeli Erler Semih Yılmaz, Cebrail Dündar, Kemal Aslan ve Enis Budak'ın fotoğraflarına yer verildi.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye tepki: Bahçeli! Gör eserini

"Kahraman silah arkadaşlarımız 23 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

25 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından dün yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta da 6 asker şehit olmuştu.

Düzenlenen hava harekatları ve operasyonlar sonucunda toplam 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Haber Merkezi