Ankara'da, 30 Aralık 2022 günü düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

"Fakülte Reisi" isimli bir hesaptan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'e edilen hakareti sosyal medya hesabından paylaşan Ayşe Ateş, "Devlet Bahçeli! Gör eserini. Meclis kürsüsünden parmak salladığın 70 yaşındaki Saniye Anne’me 'kahpe' de dedirttin. Bana attığınız iftiraları, ettiğiniz hakaretleri bir yana bıraktım; önce evladını, sonra hayat arkadaşını toprağa vermiş acılı bir kadına attığınız onca iftiradan sonra bunu da yaptınız. Helal olsun! Size de bu yakışır. Bu büyük millet kimin ne olduğunu her gün daha iyi müşahede ediyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak yakışmıyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Ekim'deki TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili olarak şunları söylemişti:

"MHP Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve ikincisi dün başlayan malum davanın duruşmalarını dikkatle takip etmektedir. MHP'ye organize Pensilvanya operasyonu çekenlere ne Ülkü Ocakları’nı ne de Milliyetçi Hareket Partisi’ni çiğnetmem, hayır çiğnerim diyenler varsa, istedikleri yerde, bu davaya hayatını adamış inanmış bir ülkücü olarak hepsini birden heyecanla beklerim. Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır. Herkes haddini bilsin, hudut ihlalinden kaçınsın, kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, kanat çırpan akbabaların da kanatlarını yolar kopartırız.

Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama

Mahkeme kararı açıklanmadan, adalet yerini bulmadan, güya ve gıyaben hüküm verenler iftiralarının günahına iki cihanda da katlanacaklar, camiamız bu rezillere hakkını hiçbir zaman helal etmeyecektir. Buradan sesleniyorum; Halk Tv ve CHP ayağınızı denk alın. Dört soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi’ni sorgulayamazsınız, sorgulatmayız."

Kaynak: Haber Merkezi