Ünlü fotoğrafçı Mert Alaş, Lizbon’da ailesi ile birlikte tatil yaparken Madonna’nın fotoğraflarını çekti ve kareleri paylaştı. Mert Alaş yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Kullanıcılar arama motorlarında Mert Alaş’ın hayatı ve kariyerine dair ayrıntıları merak etti. Peki Mert Alaş kimdir? Mert Alaş nerede yaşıyor? Mert Alaş’ın kariyer serüveni nedir? İşte ayrıntılar… 

Aslen Ankaralı olan Mert Alaş 52 yaşında. Mert Alaş, Londra’da yaşıyor.  Ortağı Marcus Piggott ile İngiltere'de tanışan Mert Alaş, Kylie Minogue, Kate Moss, Adele Laurie Blue Adkins gibi isimlerle de çalışmıştı. 

Madonna, kızı Lourdes Leon ve oğlu Rocco Ritchie'nin Lizbon'daki en özel tatil karelerini fotoğraf sanatçısı Mert Alaş paylaştı. Bu paylaşımın ardından kısa sürede milyonlarca kişi tarafından beğeni ve yorum alan Mert Alaş'ın hayatı da merak edildi. 

Ünlü Türk fotoğrafçı Mert Alaş sosyal medya hesabından ailesi ile tatile çıkan Madonna’nın tatil karelerini paylaştı. Dünyaca ünlü isim, kızı Lourdes Leon ve oğlu Rocco Ritchie ile yaşadığı yer Lizbon’da tatil yaptı. Madonna’nın fotoğraflarını ise dünyaca bilinen Türk fotoğrafçı Mert Alaş çekti ve sosyal medya hesabından “Magical Lisboa family” ifadeleri ile paylaştı.

Mert Alaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Dünya starlarının fotoğrafçısı Mert Alaş nasıl ünlü oldu?

Mert Alaş kimdir?

Mert Alaş, 21 Şubat 1971 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Babası Hava Kuvvetlerinde pilot, annesi ise mankendir. 1993 yılında dil eğitimi için İngiltere, Londra’ya gitti. Bu sırada 1994 yılında İngiltere’de moda tasarımcısı Alexander McQueen ve ortağı Marcus Piggott ile tanıştı.

Mert Alaş, Marcus Piggott ile tanıştıktan sonra birlikte çalışmaya başladılar. İlk çekimlerini Dazed&Confused‘a yapan ikili bugün dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından Art Partner tarafından temsil ediliyor. Madonna‘dan Lady Gaga‘ya, Kate Moss‘tan Daria Werbowy‘a çalışmadıkları ünlü, imza atmadıkları prestijli dergi ve kampanya yok. Vogue Türkiye’nin de birinci yıldönümünde Gisele Bündchen, ikinci yıldönümünde ise Angelina Jolie ile kapak çekimi gerçekleştirdiler.

Dünyaca ünlü sanatçılarla çalışmışlardır. Bu sanatçıların arasında Justin Bieber, Lady Gaga, Shakira, Jennifer Lopez, Barbara Palvin, Madonna, Kylie Minogue, Kate Moss, Adele Laurie Blue Adkins, Miley Cyrus, Gisele Bündchen ve Victoria Beckham da vardır. Ek olarak Vogue, Calvin Klein, Gucci, Interview, W gibi markalarla da çalışmıştır.
 

Editör: Halide Tonga