Mehmet Enlioğlu kimdir? Mehmet Enlioğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mehmet Enlioğlu’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Enlioğlu kimdir? Mehmet Enlioğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mehmet Enlioğlu’ın biyografisini haberimizde derledik…

Mehmet Enlioğlu kimdir?

İstanbul kadıköy’de yaşıyor. 1988 yılında sivasın hafik ilçesinde doğdu. Altı kardeşin en küçüğü, babası çiftçilik yaparak geçimini sağlıyordu. İlkokul üçüncü sınıfa kadar köyde eğitim gördü, o dönemlerde Anadolu’da terör yaygın olduğu için okulu kapandı ve 1996 yılında Istanbul’a okumaya geldi.

Ortaokulu bitirdikten sonra 13 yaşında iş hayatına atıldı, çok sayıda farklı işlerde çalıştı. En son çalıştığı terlik fabrikasından ayrıldı, ayrıldığımda maaşımla kendisini mutlu etmek adına cep telefonu satın almaya karar verdi. Küçük bir cep telefonu bayisine telefon satın almak için gittiğinde, bir, iki hafta içerisinde o telefoncunun çırağı oldu. Burada, üç yıl çalıştıktan sonra, yine aynı alanda daha iyi ve büyük bir firma buldu ve orada işe başladı. Birden çok firma değiştirdi.

20 yaşına geldiğimde askerliğini yapmak üzere, sırasıyla İzmir ve Çanakkale’nin yolunu tuttu. Askerliğini 15 ay istikam çavuşu olarak tamamladı. Askerden döndüğünde tekrar, cep telefonu işine başlamak için firmalara başvurdu. Bu alanda çalışmış olduğu yerlerde başarı sağladı. 2011 yılında şuan sahip olduğu Cepshop firmasına işçi olarak başladı.Üç yıl gibi kısa bir sürede firmayı satın aldı. Extra iletişim olan firma ismini “cepshop” olarak değiştirdi. Türkiye geneli için isim haklarını aldı, ardından Turkcell ile görüşüp bayiliğini aldı.

Behçet Bakır kimdir? Behçet Bakır kimdir?

2016 yılında sosyal medyada komik yazılar paylaşmaya başladı ve zamanla bu uğraşı videoya dönüştü. Hiç eğitimini almadığı halde kendini tiyatro yapar halde buldu. Kendi sektöründe yaşanılan sorunları, sıkıntıları senaryo haline getirdi ve kendi yazdığı senaryolarda oynamaya başladım. Bu videoları sosyal medyaya yükledi; kısa sürede insanların gözdesi olmuştu. Sosyal medya fenomeni haline geldi.

2018 yılında çeşitli tv kanalları kendisine ulaşıp; röportajlar yaptılar. 2020’de yılın en iyi video içeriği üreten fenomeni ödülünü aldı. Firmasını dünya çapında bilinen bir firma haline getirdi. Mehmet, firması ile yurt dışından binlerce sipariş almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi