İstanbul'un bir apartman dairesinde kapıcılık yapan Seyit'in komik hikayesinin anlatıldığı Kapıcılar Kralı filminin konusu merak ediliyor. Peki Kapıcılar Kralı filminin konusu ne? Kapıcılar Kralı filmi oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Sizler için derledik...

Kapıcılar Kralı konusu ne?

1976 yılı yapımı olan Kapıcılar Kralı filminde, İstanbul'un bir apartman dairesinde yaşananlar mizahi bir şekilde konu alınıyor. Kapıcı Seyit, her biri birbirinden farklı, tuhaf ve zorlukları olan tüm daire sakinlerini parmağında oynatmaktadır. Aynı zamanda mahalledeki üç apartmanı ailesiyle birlikte idare eder. Ancak kılıbık yönetici istifa edip yerine sert ve acımasız albay gelince kârlı ve rahat günleri sona erer. Adeta askeri bir disiplin uygulayan albay, Seyit ve ailesini oldukça zorlar. Ancak kurnazlığı ve işini kitaba uydurma becerisi sayesinde Seyit yine ayakta kalmayı başarır. Büyük şehirde gözünü açmaya ve sistemin nimetlerinden payını kapmaya çalışır.

Kapıcılar Kralı oyuncuları kimler?

Kemal Sunal       Seyyit

Şevket Altuğ      Votkacı

Güler Ökten       Fehmi\'nin Karısı

Bilge Zobu           Albay Yönetici Zafer Bey

Özcan Özgür      Mahir

Ekrem Dümer    Doktor

Can Kolukısa      Fehmi

Feridun Çölgeçen    Übeyit

Sevda Ferdağ     Mahir\'in Ev Arkadaşı

5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları 5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları

Hikmet Gül         Makbule

Mete Sezer        Memur Ferit

Sevil Üstekin      Hacer

Güner Sümer     Nuri

Gülten Ceylan   Selma

Fatoş Tez             Leyla

Yüksel Gözen     Müdür Mithat

Mine Zeren        Apartman Sakini

Mürüvvet İşsever    Zafer Bey In Eşi

Kapıcılar Kralı nerede çekildi?

Kapıcılar Kralı filmi, filmin yönetmeni Zeki Ökten'in öğrencilik yıllarında konakladığı Cihangir Güneşli sokakta, sokağın Alman Hastanesi yönü girişindeki ikinci apartman olan Selahattin Zeren apartmanında çekildi. Filmin koşu sahneleri Bakraç Sokak ve Oba Sokak'ta çekilmiştir.

Kaynak: Haber merkezi