TRT Haber'in aktardığına göre, CHP'deki para sayma görüntülerindeki kişilerden eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş ifadeye çağrıldı.

Adalet Bakanı Tunç'tan, CHP'deki 'para sayma' görüntülerine ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaya ilişkin dün bir açıklama yapmıştı.

Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner hakkında geçen yıl video çekmiş Semih Çelik, öldürdüğü İkbal Uzuner hakkında geçen yıl video çekmiş

Bakan Tunç, "Dün sosyal medyada ve bazı basın yayın kuruluşlarında bu görüntüler yayımlanınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Görüntülerdeki kişiler ile ilgili ifadeler alınmaya başladı. Onlar Cumhuriyet Savcılığımızın takibinde. Bu sayılan paraların kaynağı nedir. Tabi bir açıklama yapıldı. Bunların partiye yapılan bir bağış olduğu söylendi. Siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli ve miktarı bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var, bu hesap numaralarına yatan paralar mıdır bunlar acaba bir başka kaynaktan mı geliyor. Savcılık bu paraların kaynağını elbette ki soracaktır, sorgulayacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi