Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Sırtımızı önce hakka sonra halka dayadık”

"Milletimizi bir birine düşürmek, sokakları karıştırmak için her yolu denediler. Allaha hamt olsun tüm bu saldırılara göğsümüzü siper ettik. Aziz milletimiz yardımıyla kurulan tuzakları sahiplerin başarına geçirdik. Sıkıntılarla karşılaştık ama ümitsizliğe kapılmadık. Her zaman Allah bize yeter, millet bize yeter dedik. Sırtımızı önce hakka sonra halka dayadık.

“İşçimizin, emeklimizin, çiftçimizin karşılaştığı zorlukların farkındayız”

AK Parti olarak Cumhur İttifakı olarak tam dayanışma içinde aydınlık yarınlara beraber yürüyeceğiz. Biz bu ülkeyle bu milletle kader ortaklığı yapmış Türkiye sevdalısı bir kadroyuz. Ülkemize hizmet etmenin derdindeyiz. Vatandaşımızın çektiği hiçbir sıkıntıya gözlerimizi kapatmıyoruz. İşçimizin, emeklimizin, çiftçimizin hayat pahalığı sebebiyle karşılaştığı zorlukların tamamının farkındayız. Milletin derdi bizim derdimizdir. Milletimizin her şikayetinin başımızın üstünde yeri vardır.

"Bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var"

Muhalefet başta olmak üzere tüm siyasi partilerden sağduyu önceleyen tavır bekliyoruz. Milletimizin 14-28 Mayıs seçimlerinde 52,8 oy oranı ile verdiği kesin karar ortadadır. Muhalefet neyle uğraşırsa uğraşsın bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var. Bizim gündemimizde hayat pahalılığını sona erdirmek var. Bizim gündemimizde üretimi, istihdamı, üretimi artırmak var. Bizim gündemimizde bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi indirmek var.

"12 Ekim’de belde ve ilçe kongrelerimize ya Allah bismillah diyeceğiz"

Geçen haftaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında aldığımız kararla kongre maratonumuzu resmen başlattık. Delege seçimlerimizi tamamladıktan sonra inşallah 12 Ekim’de belde ve ilçe kongrelerimize ya Allah bismillah diyeceğiz.

"Türkiye buluşmalarında milletimizin kapısını çalacağız"

Milletimizin farklı kesimleri ile bir araya gelecek milletimizi dinleyeceğiz. Milletimizle daime iletişim kurduk, samimi olduk. Milletimize karşı dürüst şeffaf davrandık. İlk etapta Türkiye buluşmalarında milletimizin kapısını çalacağız. Milletin hassas terazisinde kendimizi tekrara tartacak, eksilerimizi gidereceğiz, yenilenmiş şekilde yola devam edeceğiz. Teşkilat başkanlığımız kongre takvimimizi belirledi.

Erdoğan, 14'üncü kez BM Genel Kuruluna hitap edecek Erdoğan, 14'üncü kez BM Genel Kuruluna hitap edecek

8. Büyük kongre maratonumuzu yeni bir dirilişin vesilesi haline dönüştürmek arzusundayız. Kongremiz Türkiye yüzyılının kilometre taşlarından biri olacaktır. AK Parti sıradan bir parti değildir.

Erdoğan'dan CHP'ye tepki

(Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması) Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi cumhura hakaret edenleri himaye partisine dönüştürdüler. İnsanda biraz milletin iradesine saygı olur.

Bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Millet ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı, hakareti himaye edeni affetmez. Sadece partimize oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz.

Muhalefetin içler acısı durumuna maalesef şahitlik etmeye devam ediyoruz... “Değiştik” dediler, “normalleştik” dediler, “eski alışkanlıkları terk ettik” dediler ama milletin iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak başköşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi “cumhura hakaret edenleri himaye partisine” dönüştürdüler. İnsanda biraz mahcubiyet duygusu olur, insanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur, insanda biraz hakaret ile düşünceyi ayıracak kadar feraset olur. Hem geçmişte olduğu gibi hakareti taltif edeceksiniz hem de değişimden bahsedeceksiniz. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır, tek parti CHP’si kodlarına geri dönmektir."

Kaynak: Haber Merkezi