Son birkaç haftadır kripto piyasaları dikkate değer iyileşme gözlemleniyor. Önemli fiyat artışlarından yalnızca Bitcoin, Ethereum veya BNB gibi büyük kripto paralar faydalanmadı. Boğa koşusunun ivme kazanmasıyla birlikte başlayan coin rallisi, yeni bir altcoin sezonunun sinyalini veriyor.

Beta coin nedir?

Beta Finance, kripto varlıklarını ödünç almak, ödünç vermek ve açığa satış yapmaları için Ethereum üzerinde bir para piyasasıdır. Beta Finance, Ethereum Mainnet lansmanından sonra ek katman-1 ve katman-2 çözümleri başlatmayı planlıyor.

Kullanıcıların üç seçeneği vardır: Ödünç verme, ödünç alma ve açığa satma. Borç verenler, Beta Finans’ta var olan herhangi bir pazar için kripto varlıkları ödünç verebilecek ve bundan faiz kazanabilecekler. Borçlular tam tersi pozisyon alabilirken, short satıcılar kısa pozisyonlar başlatmak için teminat kullanabilirler. Merkezi borsalardan farklı olarak Beta Finance, short işlemleri yürütmek için bir emir defteri kullanmaz, işlemi otomatik piyasa yapıcıları kullanan merkezi olmayan borsalar aracılığıyla yönlendirir.

Beta Finance, kriptonun önemli volatil özelliğini DeFi’nin bireyler ve kurumlar tarafından benimsenmesine zararlı olarak tanımlıyor. Açığa satışı, DeFi ekosisteminde eksik olan ve piyasa istikrarını ve verimliliğini kolaylaştıran kritik bir finansal araç olarak görüyor. Kullanıcılar, platformun “1-Click Short” aracıyla bunu rahatlıkla yapabilir. Bir düğme ile takas edilecek DEX’i seçmek ve kısa pozisyondaki anapara ile yeni takas edilen teminatı stake etmek için yeterlidir.

Beta Finance, daha değişken varlıkları desteklemek için izole bir teminat modelini takip eder, yani tasfiye riski altındaki teminatlı bir pozisyon başka bir pozisyonu tehlikeye atmaz. Başlangıçta Beta Finance, ETH, USDC, USDT ve DAI’yi geçerli teminat olarak destekliyor ve topluluk 2. Aşamada ek teminat desteği önerebilir ve oy verebilir. Teminatlar çeşitli teminat faktörlerine tabidir: Stablecoin’lerin teminat faktörü %90 ve ETH’nin teminat faktörü %80’dir.

Beta Finans, daha önce Microsoft ve Facebook’ta yazılım mühendisi olarak çalışan MIT mezunu Allen Lee tarafından başlatıldı. Ayrıca Spartan Group, ParaFi Capital, Multicoin Capital, DeFiance Capital ve Delphi Digital dahil olmak üzere ünlü bir yatırımcı grubu tarafından desteklenmektedir.

BETA, Ethereum ve BSC üzerinde bir ERC-20 tokenıdır. Güvenlik çerçevesi dört ana sütundan oluşur:

Beta Finance sürekli olarak dahili kod incelemeleri yürütür

Platform, önde gelen güvenlik araştırmacılarından harici incelemeler talep etmeyi planlıyor.

Gerçek zamanlı izleme hizmetlerinin bulunacağı ifade ediliyor.

Murat Baş kimdir? Murat Baş kimdir?

Beta Finance, whitehat hacker’lar için bir bug ödül kampanyası başlatacak

BETA Coin nasıl alınır?

BETA Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

BETA Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından BETA Coin’in işlem gördüğü Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), BUSD ve Tether (USDT) BETA işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi