Kısa süre önce getirilen ve sekiz gün süren Instagram erişim yasağı, VPN hizmetlerini yeniden Türkiye’nin gündemine taşıdı. Bu süreçte birçok kullanıcı Instagram erişim yasağını aşmak için VPN hizmetlerinden faydalanmaya çalıştı.

Ancak VPN hizmetleri de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yasaklarından payına düşeni aldığı için, güvenilir ve Türkiye’de sorunsuz çalışan bir VPN bulmak eskisi kadar kolay değil. Yine de Türkiye'de hala sorunsuz çalışan bazı VPN hizmetleri mevcut. Bu yazımızda internet kısıtlamalarını ve coğrafi kısıtlamaları aşmak için kullanabileceğiniz bazı VPN hizmetlerine birlikte göz atacağız.

Türkiye’de VPN hizmetlerinin durumu

Farklı konumlarda bulunan sunuculara bağlanarak internet trafiğini yönlendiren, bu sayede kullanıcılara sanal konumlarını değiştirerek coğrafi kısıtlamaları ve sansürleri aşma imkânı tanıyan VPN hizmetleri dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor. Bu hizmetler, zaman içinde çeşitli sosyal medya platformlarının, haber sitelerinin ve çevrimiçi kaynakların engellendiği Türkiye’de de oldukça popüler.

Türkiye’de VPN hizmetlerinin faaliyetini yasaklayan herhangi bir yasa bulunmuyor. Ancak bu, VPN hizmetlerinin de yasaklardan payını almasını engellemiyor. Bu konuda son adım 2023’ün sonlarında geldi ve BTK, aralarında tanınmış markaların da bulunduğu 16 VPN hizmetine erişim engeli getirdi. Üstelik son dönemde daha fazla VPN hizmetinin bu listeye katılabileceği konuşuluyor.

Türkiye'de Sorunsuz Çalışan VPN Hizmetleri

Türkiye'de sansürden etkilenmeyen VPN hizmetleri bulmak zor olabilir, ancak hala kullanılabilecek birkaç güvenilir seçenek mevcut. Elbette her kullanıcının ihtiyacına uygun hizmeti bulması, VPN hizmetinin gizlilik politikalarını anlaması ve bütçesine uygun bir seçim yapması gerekiyor.

Aşağıdaki listede Türkiye’de çalışan bazı VPN hizmetlerini bulabilirsiniz:

  • VeePN: VeePN, 60 ülkeye yayılan geniş bir sunucu ağı ve kullanıcı dostu arayüzü ile Türkiye'deki kullanıcılar için iyi bir seçenek sunuyor.
  • Surfshark: Surfshark yaptığı yatırımlarla kullanıcılarına hem hız hem de güvenlik vadediyor.
  • TotalVPN: İngiltere merkezli TotalVPN, uygun fiyatlı ve güvenilir bir VPN hizmeti arayanlar için etkili bir çözüm sunuyor.
  • ExpressVPN: VPN dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan ExpressVPN, dünya çapındaki sunucu ağıyla güvenilir bir seçenek.
  • StrongVPN: ABD merkezli StrongVPN, BTK’nın yasaklarından etkilenmeden hizmet vermeye devam eden bir başka VPN hizmeti.

Elbette Türkiye’de işlerin çok hızlı değiştiğini, bugün çalışan bir hizmetin yarın bir anda hizmet dışı kalabileceğini bilmek gerekir. Yukarıda verilen hizmetlerden bazıları bile bazı mobil operatörler ve internet servis sağlayıcılarla çalışırken, diğerleriyle çalışmıyor olabilir. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için profesyonel bir inceleme sitesi olan vpnxd.com’un rehberlerinden yararlanabilirsiniz.

Monaco - Barcelona maçı izle [CANLI] Monaco - Barcelona maçı izle [CANLI]

Sonuç

Türkiye’de internet sansürü ve erişim engelleri, kullanıcıların internet kaynaklarından özgür bir şekilde faydalanmasına engel oluyor. Dünyanın her yerinde özgür internet kullanımı için tercih edilen VPN hizmetleri, Türkiye’de kullanıcılarından yoğun bir ilgi görüyor. Ancak BTK’nın engellemeleri VPN hizmetlerine kadar uzanmış durumda ve bu nedenle Türkiye’de sorunsuz çalışan güvenilir bir VPN hizmeti bulmak çok da kolay değil. Neyse ki bu tür hizmetleri tespit etmek ve kullanıcılara en doğru seçimi yapma konusunda çalışan profesyoneller var. İnternet ortamının dinamik yapısını göz önünde bulundurarak, tercih edeceğiniz VPN hizmetinin güncel durumu hakkında bilgi edinmek için bir inceleme sitesinden destek almak önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi