Samsun'da 6 kişilik aile denizde boğulma tehlikesi geçirdi Samsun'da 6 kişilik aile denizde boğulma tehlikesi geçirdi

İstanbul İstiklal Caddesi'nde "Filistin İçin Bin Genç" adlı grup tarafından düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne polis sert bir şekilde müdahale etti. İsrail'i kınama açıklamalarıyla yetinilmemesini, ticaretin kesilmesini isteyen eylemcilerden çoğu ters kelepçe ile gözaltına alındı. Eylemci grubun sosyal medya hesabından şiddet görüntüleri paylaşıldı, gözaltında 1'i çocuk 43'nün olduğu belirtildi ve serbest bırakılmaları istendi.

"Filistin İçin Bin Genç" grubu tarafından İstiklal Caddesi'nde Filistin'e destek eylemi yapıldı. 

“Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları atan eylemciler, kınamayla yetinilmemesini istedi. Bir süre sonra eylemcilerin çevresi çevik kuvvet tarafından kuşatıldı.

Eylemcilerden çoğu aşırı tokat ve tekmeyle şiddet uygulanarak ters kelepçe ile gözaltına alındı. 

1'i çocuk 43 kişi serbest bırakılsın

Eylemci grubun sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde de gözaltı sırasında uygulanan polis şiddeti dikkat çekti. Paylaşımda, "İşkence ile gözaltına aldığınız 1'i çocuk 43 arkadaşımızı derhal serbest bırakın! Filistin için beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın yanındayız!" denildi.

Bakan Yerlikaya'dan İsrail protestosuna ilişkin açıklama:  2 emniyet görevlisi açığa alınmıştır Bakan Yerlikaya'dan İsrail protestosuna ilişkin açıklama: 2 emniyet görevlisi açığa alınmıştır

Siyasilerden tepkiler

Görüntülerin sosyal medyada sıkça paylaşılmasından sonra siyasilerden de tepkiler gelmeye başladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İsrail'le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür. Dün Konya, bugün İstanbul… İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir. İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanettir. Nokta!" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri göz altına almaya gücünüz yetiyor. Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İsrail ile ticaretinizin dile getirilmesinden rahatsız olduğunuzu biliyoruz; fakat toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını engelleyemezsiniz. Gençler haksızlığı haykıracak, siz de tahammül edeceksiniz. Daha da önemlisi her seçime alet ettiğiniz Filistin için, Gazzeli mazlumlar için inisiyatif alacaksınız. #İsrailleTicareteDurDe diyen gençleri serbest bırakın, Gazze’ye sahip çıkın.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İstanbul'daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim. #İsrailileTicareteDurDe sloganıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır. Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi