Mahmut Özgener kimdir? Mahmut Özgener nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mahmut Özgener'in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mahmut Özgener kimdir? Mahmut Özgener kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Mahmut Özgener kimdir?

Mahmut Özgener kimdir?

23 Mart 1963 yılında İzmir'de dünyaya gelen Mahmut Özgener ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir'de tamamladı. İlkokulun ardından İzmir Saint Joseph Lisesi'nde ortaokul eğitimini tamamladı. Ardından İzmir Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi için ise  Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü'ne gitti ve bu bölümü tamamladı.
1987 senesinden bu yana tütün sektöründe faaliyet gösteriyor. Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak 1999-2006 arasında görev yaptı.

2006'da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili görevini üstlendi. 2008 yılına kadar ise Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 

Mahmut Özgener ayrıca İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar'ın torunudur.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanıdır.

Futbolla da yakından ilgili olan Mahmut aÖzgener, Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine 2004-2006 arasında seçilmiştir. 

Altay Spor Kulübü'nde de 4 ayrı dönemde başkanlık yapmıştır. 

5 Temmuz 2008 tarihinde TFF başkanı Hasan Doğan'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile 6 Temmuz 2008 tarihinde vekaleten başkanlığa getirildi. 19 Ağustos 2008 tarihinde ise resmen başkanlığa seçilmiştir. 

Antalya’da 2018 model Volkswagen Passat marka otomobil icradan satılıktır Antalya’da 2018 model Volkswagen Passat marka otomobil icradan satılıktır

Mahmut Özgener İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 

Mahmut Özgener evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi