Koçluk eğitimi koç olarak kariyer başlatmak isteyen kişileri başarı yoluna yönlendirmenin en iyi yoludur. Ancak koç olmak isteyen kişileri doğru yöne yönlendirmek için sunulan eğitimlerin en iyi standartlara sahip olması gereklidir.

Koçluk Eğitimi Seçerken İzlenmesi Gereken Adımlar

En iyi standartlara sahip koçluk eğitimini bulmanız için izlemeniz gereken belli bir yol vardır. Koçluk eğitimi ararken karşınıza çok fazla seçenek çıkabilir. Bu nedenle, size en iyi koçluk programını seçmeniz için adım adım bir rehber sunmak için buradayız.

Araştırma yapın

Bireylerin kaydolabileceği çok sayıda koçluk eğitimi kurumu mevcut olduğundan, paranızın değerine değecek bir şey seçmelisiniz. Doğru türdeki kurumu bulmak için internet araştırması yoluyla farklı seçenekleri aramalısınız. Böylece elinizde karşılaştırmalar yapabileceğiniz bir liste olmuş olur.

Yetkili bir kurum tarafından akredite olup olmadığını kontrol edin

En iyi koçluk eğitimleri ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) tarafından akredite edilmiş olanlardır. ICF akreditasyonu çok detaylı araştırmalara girmenize gerek kalmadan size bir kurumun en donanımlı eğitimi sunduğu bilgisini verir. Koçluk eğitimi için bir güvence sağlar. ICF akreditasyonuna sahip bir kurumda paranızın tam karşılığını alacağınızı bilirsiniz.

Programın seviyesine karar verin

Kurum araştırmalarını tamamladıktan sonra sıra kayıt olunacak kurs seviyesini aramaya gelir. Bu seviyelere ve ele aldıkları ders türlerine yakından bakın. Bireylerin seçebileceği farklı kurslar ve seviyeler vardır. Başlangıç düzeyi için en uygun olan eğitimleri veren kurumları seçin ve diğerlerini eleyin.

Selçuksports HD | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle Selçuksports HD | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle

Fiyat karşılaştırması yapın

Farklı kurumların koçluk eğitim programları için farklı ücretleri vardır ve bu nedenle programa kaydolmadan önce bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmış olmak önemlidir. Bunu yatırıma dönüştürmek en doğrusudur. Bu özel seçeneği göz önünde bulundurmak paradan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Bu aşamalar, size en iyi getiriyi sunan koçluk eğitimi programını seçmenize yardımcı olacaktır. Koçluk Merkezi, İzmir ve İstanbul’da faaliyet gösteren bir kurumdur. Bu kurumda koçluk hizmetlerinin yanı sıra ICF akreditasyonuna sahip koçluk eğitimleri de sunulmaktadır. Bu eğitimler ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız 0 216 999 16 38, 0 232 421 70 35, 0 533 273 02 85 telefon numaralarından ya da [email protected] mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi