Son birkaç haftadır kripto piyasaları dikkate değer iyileşme gözlemleniyor. Önemli fiyat artışlarından yalnızca Bitcoin, Ethereum veya BNB gibi büyük kripto paralar faydalanmadı. Boğa koşusunun ivme kazanmasıyla birlikte başlayan coin rallisi, yeni bir altcoin sezonunun sinyalini veriyor.

Kadena (KDA), ölçeklenebilir bir Bitcoin versiyonu sunmayı hedefleyen bir iş kanıtı blockhain'dir. Bitcoin'den iş kanıtı consensus mechanism'ini ve yönlü asiklik grafik (DAG) prensiplerini birleştirir. Kadena'nın benzersiz altyapısı, çoklu zincir yaklaşımı sayesinde kitlesel benimsemeye uygun ve merkezi olmayan bir yapıdadır. Bitcoin'in güvenliğini sağlarken yüksek işlem hacmi sunmayı hedefler, böylece blockchain'i işletmeler ve girişimciler için kullanılabilir hale getirir. Kadena ayrıca endüstriyel ölçeklenebilirlik ile küresel finans sistemlerini desteklemeyi ve gerektiği gibi ölçeklendirilebilir olmayı hedefler. Ölçekte enerji verimliliğini korumayı ve aynı enerji girişi ile daha fazla işlem sağlamayı amaçlar. Kadena ayrıca, işletmelerin müşterilerinin gaz ücretlerini ödemelerine olanak sağlamayı hedefleyen kripto gaz istasyonları sunar, bu da işletmelerin blockchain'i benimsemesinde önemli bir engeli ortadan kaldırabilir.

Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

KDA nasıl çalışır?

Kadena, benzersiz işlevselliğini, zincirleri bir araya getirerek elde eder, yani sadece bir değil, aynı anda ve asenkron olarak çalışan ve işlemleri doğrulayan birkaç ayrı blockchain sunar. Bu, Kadena'nın birden çok blok oluşturmasına ve böylece işlem hacmini artırmasına olanak sağlar. Bu ayrıca, bir saldırganın blok onayları arasındaki süreyi azaltarak güvenliği artırır. Kadena, bir iş kanıtı blockchain'inden büyük miktarda blockchain'e ölçeklendirmek için yönlü asiklik grafik yapısını kullanır. Ancak, DAG yapısı sabittir ve çok kanallıdır, yani Kadena'nın blockchain'leri sadece üç peer zinciri ile iletişim kurar ve rastgele işlemleri onaylamaz. Bu, gerçek dünya performansını ve ölçeklenebilirliği iyileştirmeyi hedefler. Kadena, kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilir, ancak ana kısıtlama benimsemedir, çünkü ölçeklendirme ve ek blockchain'ler eklemek ağı zor bir fork geçirmeye zorlar.

KDA kullanım durumları nelerdir?

Kadena'nın benzersiz özellikleri ve esnekliği, geniş bir kullanım durumu yelpazesini desteklemeyi hedefler. Endüstriyel ölçeklenebilirliği nedeniyle küresel finans sistemlerini çalıştırabilir. Benzersiz mimarisi, işlem başına saniye (TPS) ölçeklendiğinde artan enerji verimliliği sunmayı hedefleyen bir platform yapar. Kadena ayrıca, işletmelerin müşterileri için tüm işlem ücretlerini ortadan kaldırmalarına olanak sağlamayı hedefleyen ilk kripto gaz istasyonunu sunar, bu da merkezi olmayan uygulamaların (dAPPs) kitlesel benimsemesinde önemli bir engeli potansiyel olarak ortadan kaldırabilir. Ayrıca, Kadena'nın akıllı sözleşme dili, Pact, insan tarafından okunabilir ve güçlü güvenlik özellikleri ile blockchain'ler için özel olarak inşa edilmiştir, bu da daha güvenli akıllı sözleşmeler oluşturmak için uygun hale getirir.

KDA tarihi nedir?

Kadena, 2016 yılında Stuart Popejoy ve Will Martino tarafından kuruldu. Stuart Popejoy, Kadena'yı kurmadan önce JPMorgan'ın Yeni Blockchain grubunu yönetti ve finansta işlem sistemleri ve altyapıları oluşturma konusunda 15 yıllık deneyime sahip. Will Martino, JPMorgan'ın blockchain prototipi Juno'nun Baş Mühendisiydi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi'nin Kripto Para Birimi Yönlendirme Komitesi ve Niteliksel Analitik Birimi'ni yönetti. Kadena'nın kurulmasında önemli bir kişi olan Dr. Stuart Haber, Bitcoin beyaz kağıdında sıkça alıntılanan bir yazardır. Kadena, çeşitli risk sermayedarlarından finansman aldı. 

Kaynak: CoinMarketCap