Kızılay’ın altın madalya verdiği Vali Çiftçi, 42'nci kez kan bağışında bulundu Kızılay’ın altın madalya verdiği Vali Çiftçi, 42'nci kez kan bağışında bulundu

Doğal şeker kaynağı olan hurma sağlıklı bir besindir ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Lifli içeriği sayesinde dozunda alınması halinde farklı şekerlere yönelmeyi engeller. 

Hurma; yüksek lif, demir, potasyum ve kalsiyum açısından zengin gıdalardan bir tanesidir. İnsan vücuduna sayısız faydası ile bilinir. Lezzet açısından da en çok tüketilen besinler arasındadır. Hurmanın en önemli faydalarından birisi; bağırsak sorunlarına iyi gelmesidir. Bunun yanında pek çok hastalığı önleyici etkisi bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde enerjik hissetmenizi sağlar.

Vücudu dinlendirici bir etkisi vardır ve bunun yanında cildi güzelleştirir. Hurma gün içerisinde dengeli ve düzenli olarak tüketilmelidir. Özellikle ramazan aylarında vücuda direnç vermesi açısından mutlaka tüketilmesi gerekir. B1 ve B2 vitamin içeriği sayesinde beyin fonksiyonlarını iyileştirir.

Yararları saymakla bitmeyen bu besinin kilo aldırıp aldırmadığı da merak ediliyor. Özellikle diyet yapan kişiler hurma kilo aldırır mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Bir adet hurma kaç kalori?
Orta boy bir adet hurma yaklaşık 45 kaloridir. Diyet dönemindeki bir insan günde ortalama 1200-1500 kalori almalıdır. Bunu göz önünde bulundurarak hurma tüketiminin ayarlanması gerekir. Ortalama değer vermek gerekirse, günde 5 adet orta boy hurma yiyebilirsiniz.

Hurma Kilo Aldırır Mı?
Faydaları saymakla bitmeyen hurmanın, günlük dozajını iyi ayarladığınız takdirde kilo aldırmaz. Hurmanın içeriğinde diyet lifi içeriği bulunmaktadır. Yani sindirim sürecini geciktirdiği için uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

Günde sadece birkaç tane hurma yemek kilo alımı problemlerinin önüne geçer. Hurma aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan esansiyel yağ asitleri bakımından zengindir. Ek olarak, hurmayı günlük kalori ihtiyacınıza göre ayarlamasınız. Mutlaka tüketirken miktarı için bir beslenme uzmanına danışmanız gerekir.

100 gram hurmada ortalama 314 kcal kalori oranı vardır. Özellikle akşam atıştırmalıklarında sağlıklı bir yiyecek için hurmayı tercih etmeniz sağlığınız açısından oldukça faydalıdır.

Hurma metabolizmayı canlandırır mı?

Hurma kilo kaybına yardımcı olabilecek potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından zengindir.

Magnezyum metabolizma ve enerji üretimi için hayati öneme sahiptir; aynı zamanda kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur ve stresin azaltılmasında etkilidir.

Tüm bu mineraller, sağlıklı metabolizmayı, enerji üretimini teşvik ederek ve stresi önler, genel sağlık ve kilo verme çabalarına yardımcı olabilir.

Kaynak: Haber merkezi