Çay fiyatlarına yüzde 18 zam Çay fiyatlarına yüzde 18 zam

Cengiz Dede kimdir? Cengiz Dede nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Cengiz Dede’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Cengiz Dede kimdir? Cengiz Dede kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Cengiz Dede’nun biyografisini haberimizde derledik…

Cengiz Dede kimdir?

1952 yılında Artvin’de doğan Cengiz Dede, 1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Elektrik Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1974-1976 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Sistem Analisti, 1976-1978 yılları arasında Yalçın Teknik’te elektrik mühendisi, 1978-1980 yılları arasında Maktaş’ta müdür olarak çalışmıştır.

Cengiz Dede’nin 1980 yılında ONUR adı altında temellerini attığı şahıs şirketi, kimliğini 1991 yılında “ONUR Mühendislik A.Ş.” ve son olarak 2022 yılında “ONUR Yüksek Teknoloji A.Ş.” olarak değiştirerek günümüze gelmiştir. Kendisi, kuruluşundan bu yana şirketin genişleme ve kurumsallaşma çalışmalarını yönetirken, askeri ve sivil haberleşme altyapısında kullanılmak üzere son teknoloji sistemlerin tasarımı, üretimi ve entegrasyonunu içeren sayısız projeye imza atmıştır.

Savunma ve havacılık sektörünün önde gelen sesli iletişim ve kayıt sistemleri üreticilerinden biri olarak “ONUR” markasını ayrıcalıklı konumuna taşıma yolculuğunda Sayın Dede, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi