Ali Fatinoğlu'nun ismi son günlerde siyasetle yeniden anılıyor. İYİ Parti'nin İBB adayı olarak isminin parti içerisinde konuşulduğu ileri sürülüyor. Peki, Ali Fatinoğlu kimdir? Ali Fatinoğlu nereli? Ali Fatinoğlu kaç yaşında? Ali Fatinoğlu'nun hayatı hakkında tüm detaylar içeriğimizde derlenmiştir... 

Ali Fatinoğlu kimdir?

Ali Fatinoğlu 1962 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ali Fatinoğlu'nun babası Abidin Nesimi Fatinoğlu'dur. Aslen Bingöllüdür.

İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır.

Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Muhabirliği yaparak iş hayatına başlayan Ali Fatinoğlu, sırasıyla Türkiye Anadolu Bankası Mali Tahlili ve Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü Uzman Yardımcılığı (1986-1987), Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye İştiraklerden Sorumlu Grup Müdürü (1988-1990), Ulusoy Holding Denetim, Değerlendirme ve Yönlendirme Grup Müdürü (1992-1993) görevlerinde bulunmuştur.

Siyasete ANAP Bakırköy teşkilatına girerek atılan Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi'nin torunu olan Ali Fatinoğlu, Bakırköy Kart projesini çıkardı.

Ağabeyi Hüseyin Nesimi Fatinoğlu ile birlikte 1987 yılında kurduğu Pano Seramik ile Sanica’nın temellerini atan Fatinoğlu, şu anda Sanica Isı Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmektedir.

Ali Fatinoğlu İstanbul Bakırköy'den Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Selcuksports HD | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Ali Fatinoğlu evlidir ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Ahmet Agah