Burak Ateş’in yazılı olarak yaptığı basın açıklaması şöyle;

Kıymetli Arguvan’lılar, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında almış olduğum bir karar ile Arguvan’ımıza hizmet için belediye başkanlığı görevine talip oldum. Her şeyden önce bu göreve talip olmak ve sizlerle birlikte yol yürümek benim için gurur verici bir süreçti.

Seçim kampanyası boyunca her zaman şunu dile getirdiğime tüm Arguvan’lı yurttaşlarım şahit olmuştur; önemli olan ve baki olan sizlerle olan muhabbetimizdir, dostluğumuzdur. Siyasi partiler ve seçimler gelip geçici olsa da bizlere kalacak olan dostluktur.

Balıkesir'de kaçakçılık ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 39 kişi yakalandı Balıkesir'de kaçakçılık ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 39 kişi yakalandı

Bu bakımdan demokratik bir zeminde yürüttüğümüz seçim kampanyası boyunca destek olan ve olmayan tüm Arguvan’lı yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç bir ayrım yapmadan, etnik ve mezhep söylemleri üzerinden sığ ve ilkel bir politika gütmeden, tüm herkesi severek ve sayarak desteklerinize talip oldum.

“Arguvan’ımızın güzel insanları için elimden gelen her şeyi yapacağım”

Bundan sonraki süreçte de Sosyal demokrat duruşumdan ve hayat felsefemden bir adım bile geri durmadan imkanlarım dahilinde Arguvan’ımızın güzel insanları için, gençleri için, çocukları için elimden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Ben yine evinize misafir olacağım, yine İhsan abinin çay ocağında çayımızı içip muhabbet edeceğiz, yine bakkal Barış abiden, nalburcu Adnan abiden, manav Erkan abiden ve daha birçok esnafımızdan alışverişimi yapacağım.

Atma’dan Narmikan’a, Parçikan’dan Kömürlük’e, Hakverdi’den Asar’a, Tatkınık’tan İsaköy’e her bir kırsal mahallemizi en kısa sürede tekrar ziyaret edip verdiğiniz destekler için teşekkürlerimi sunacağım.

Rakiplerine ve destekçilerine teşekkür etti

Seçim kampanyası boyunca gece gündüz yanımda duran, emek veren tüm genç arkadaşlarıma, meclis üyelerine, ilçe başkanımıza ve aile fertlerine teşekkür ediyorum.  Yaklaşık dört ay boyunca hiç bir zaman desteğini benden esirgemeyen eşime teşekkür ediyorum.

Yine bu süreçte saygı ve sevgi çerçevesinde demokratik bir zeminde yürütülen seçim yarışı için rakiplerime teşekkür ediyorum.  Arguvan’lı yurttaşlarımızın desteği ile göreve gelen Sayın Ersoy Eren’i de tebrik eder, başarılar dilerim.  Arguvan için düşündüğümüz projelerin ve yatırımların hayata geçirilmesi için elimden geleni yapacağım ve takipçisi olacağım. Yine yerel yönetimler nezdinde ve bakanlıklar nezdinde Arguvan’ımız için gerekli desteği sunacağımı da bilmenizi isterim.

Şunu tüm Arguvan’lı dostlarımız bilsin ki; biz daha yeni başlıyoruz. Bizde veda olmaz, vefa olur. Bundan sonra da Arguvan için biriz beraberiz demeye devam edeceğiz. cumhuriyet değerlerimize ve aydınlık geleceğimize sahip çıkmak için yine el ele, kol kola, omuz omuza beraber yol yürüyeceğiz. Tekrardan hepinize teşekkür ediyor, daha güzel, daha aydınlık yarınlarda görüşmek dileğiyle diyorum.

Kaynak: Oğulcan Balcı