CHP lideri Özel'in verdiği bir sokak röportajının ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu ile 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine sebep olmuştu. Son olarak Dilruba Kayserilioğlu sarf ettiği hakaretler konusunda geri adım atmaması tartışmalara sebep olmuştu.

Parti yöneticileri açıklamaya tepki gösterdi 

Özel, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Sayın Erdoğan, ‘Özgür Özel özür dilesin’ demiş. Ben kendim kötü bir şey söylemedim. Benim dilenecek bir özrüm yok. Ama madem Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlar; Dilruba’nın adına özür diliyorum” demesi parti içerisinde tepkiye sebep oldu. 

Türkiye, 13 yıl sonra Arap Birliği toplantısına katıldı: Türkiye Suriye, Irak ve Libya’dan çekilecek mi? Türkiye, 13 yıl sonra Arap Birliği toplantısına katıldı: Türkiye Suriye, Irak ve Libya’dan çekilecek mi?

CHP’de bazı milletvekilleri açıklamaya destek vermedi

Son olarak CHP yönetiminin ve milletvekillerinin bulunduğu WhatsApp grubunda söz konusu “özür diliyorum” açıklamasına destek istenmesi üzerine bazı milletvekilleri konuya tepki gösterdi. Özür dilemeye tepki gösteren bazı CHP milletvekilleri, parti genel başkanlarının sokak röportajı veren birisinin adına özür dilemesinin yanlış olduğunu savundu. Söz konusu tartışmanın ardından birçok milletvekillinin Özgür Özel’in “özür diliyorum” açıklamasına destek vermediği görüldü.

Muhabir: Muhammed Vefa