Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üye dağılımı netleşti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üye dağılımı belli oldu. CHP 90 üye ile çoğunluğu oluştururken, AK Parti 45 üyede kaldı.

Gazze'de can kaybı 33 bin 482'ye yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 482'ye yükseldi.

Dünya Bankası ve Türkiye'nin 5 yıllık 'ekonomik işbirliği' yürürlüğe girdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği bünyesinde sonraki 5 yıllık döneme yönelik mali işbirliği programı oluşturulduğunu belirterek, "Dünya Bankasının ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdi" dedi.

Bakan Yerlikaya: Bayram tatilinin ilk 4 gününde 26 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bayram tatilinin ilk 4 gününde 2453 trafik kazasında 26 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3870 vatandaşımız yaralandı” dedi.

İsrail, bayramın ilk gününde Gazze'ye onlarca hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırarak zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine onlarca hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Bahçeli’nin ‘Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmadı’ mesajına Özgür Özel'den yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı" ifadelerine ilişkin, "Bir yerde kim 'Demokrasi sandık değildir, başka şeylerde vardır' diyorsa demokrasinin karşısındaki en büyük tehdit odur. 'Bu ülke sandıkta kurulmadı' demek dilim varmaz 'cehalet' demeye dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur" dedi.

Bayram tatilinde sınır kapılarından çıkışlar arttı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı tatilinde Edirne'deki sınır kapılarından yurt dışına çıkışların 3 kat arttığını belirtti.

Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler

Bakan Yerlikaya: Pazar günü, kamyon, tanker ve çekicileri 24 saat boyunca trafikten kısıtlıyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin son gününde kamyon, tanker ve çekicilerin 24 saat boyunca trafikten kısıtlanacağını belirterek, "Pazar günü son 24 saat, 05.00 ile pazartesi günü 05.00 arasında da kamyon, tanker ve çekicilerin de trafikten 1 gün boyunca kısıtlanmasını kararlaştırdık" dedi.

Aytun Çıray: Akşener, Erdoğan ile dirsek temasındaydı masadan planlı kalktı

İYİ Parti’den istifa eden eski İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Erdoğan'ın, Meral Akşener üzerinden Millet İttifakı'na sızdığını iddia ederek, "Meral Akşener, Erdoğan ile dirsek temasındaydı ve 6'lı Masa'dan planlı olarak kalktı" dedi.

Bahçeli'den Akşener'e ‘kararından vazgeç’ çağrısı

MHP lideri Bahçeli, genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslendi.

Muhabir: Nur Kaplan