Rızvanoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin konumu gereği, depremlerden sellere, fırtınalardan heyelanlara kadar her türlü doğal felaketin risk alanında yer aldığını belirtti.

Ülkenin, doğal afetlerle mücadele konusunda daha güçlü ve dirençli bir hale gelmek zorunda olduğunu ifade eden Rızvanoğlu, "Bunun için de artık eski yöntemlerin yetersiz kaldığını kabul ederek, daha etkili, daha organize ve daha ileri teknolojilere dayanan bir yapıyı hayata geçirmemiz gerekiyor. İşte bu mücadelenin daha başarılı olabilmesi için TSK bünyesinde 'Doğal Felaketlerle Mücadele Kuvvetleri'nin kurulması gerektiğine inanıyoruz ve bu konudaki kanun teklifimizi bugün Meclise sunuyoruz." diye konuştu.

Evrim Rızvanoğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında TBMM Başkanlığına sunacağı kanun teklifine, Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilerden destek beklediklerini söyledi.

Sıla bebeğin ölümü davasında annenin akıl sağlığı yerinde çıktı; ikinci duruşma ertelendi Sıla bebeğin ölümü davasında annenin akıl sağlığı yerinde çıktı; ikinci duruşma ertelendi

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı çeşitli doğal afetlerde lojistik eksiklikler, koordinasyonsuzluk ve organizasyonel zafiyetler bulunduğunu savunan Rızvanoğlu, "Doğal afetlerle mücadelede milli bir çözüm geliştirmemiz gerekiyor. Bu çözüm, yalnızca kriz anında değil, krizden önce önleyici tedbirlerle hazırlık yapan, organize, disiplinli ve teknolojiyle desteklenen bir yapıya dayanmalıdır. İşte burada TSK devreye girmeli. Bu yüzden 'Doğal Felaketlerle Mücadele Kuvvetleri', Türkiye'nin doğal afetlerle mücadele kapasitesini güçlendirmek için hayata geçirilmesi gereken milli bir yapıdır." ifadelerini kullandı.

DEVA Parti'li Rızvanoğlu, "Doğal Felaketlerle Mücadele Kuvvetleri"nin kurulmasının, yalnızca teknik bir ihtiyaç değil, Türkiye'nin doğal afetlere karşı geliştireceği ulusal bir savunma stratejisinin temel taşı olacağını ve bu adımın tüm dünyaya örnek olacak bir modelin başlangıcı sayılacağını da söyledi.

Kaynak: AA