Yasin Ayfer Erkoç kimdir? Yasin Ayfer Erkoç nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Yasin Ayfer Erkoç’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Yasin Ayfer Erkoç kimdir? Yasin Ayfer Erkoç kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Yasin Ayfer Erkoç’un biyografisini haberimizde derledik…

Yasin Ayfer Erkoç kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 Eylül 2024 tarihli resmi gazete kararında, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç'un görevlendirildiği duyuruldu.

Taraftarium24 | Real Madrid - Stuttgart maçı canlı izle Taraftarium24 | Real Madrid - Stuttgart maçı canlı izle

Yasin Ayfer Erkoç, sağlık alanında önemli bir kariyere sahip olan bir Türk siyasetçi ve bürokrattır. Tam biyografik bilgileri kamuya açık kaynaklardan sınırlı olduğu için daha fazla detay vermek zor; ancak, genel olarak tıp eğitimi almış ve sağlık yönetimi alanında önemli görevlerde bulunmuştur.

Erkoç, önceki dönemlerde Türkiye'nin sağlık politikalarının geliştirilmesinde aktif bir rol oynamış, sağlık sektöründe birçok projede yer almış bir isimdir. 2023 Haziran ayında Sağlık Bakan Yardımcılığına atanmış ve 14 Eylül 2024'te Sağlık Bakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi