Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor

Sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alarak adını X olarak değiştiren Elon Musk'a, bir grup eski Twitter yöneticisi tarafından dava açıldı. Davacılar, Musk'ın şu anki adı X olan şirketi satın almasının ardından ödemediğini öne sürdükleri 128 milyon dolardan fazla kıdem tazminatını talep ediyor.

Eski yöneticiler, satın alma anlaşmasını yapmak zorunda kalan Musk'ın 'intikam' almak amacıyla kıdem tazminatlarını ödemeyi reddettiğini savundu.

California'da açılan davada, "Musk Davacıların kıdem tazminatlarını ödemek istemediğine karar verdiği için, onları sebepsiz yere işten çıkardı, ardından sahte bir neden uydurdu ve çeşitli şirketlerinin çalışanlarını kararını onaylamaları için atadı. Fesih mektuplarında her bir Davacının 'ağır ihmal' ve 'kasıtlı suiistimal' işlediğini iddia etmiş ve bu iddiasını destekleyecek tek bir olguya bile yer vermemiştir" ifadeleri yer aldı.

Musk'ın Twitter'ı satın almasından birkaç saat sonra işten çıkarılan davacı yöneticiler arasında eski Twitter CEO'su Parag Agrawal, eski Finansal işler müdürü Ned Segal, eski Baş Hukuk Sorumlusu Vijaya Gadde ve eski Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett gibi isimler yer alıyor. 

Musk ve X şirketine dava açanlar arasında, şirketin alacaklarını ödemediğini iddia eden satıcılar, ev sahipleri ve iş ortakları da bulunuyor. 

Kaynak: Haber merkezi